x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Minerii au intrat în greva foamei

Minerii au intrat în greva foamei

de Andreea Stroe    |    24 Feb 2016   •   14:13

Salariații de la minele Lonea, Lupeni și Vulcan, din Valea Jiului, au continuat ieri protestul în subteran. Potrivit lui Cosmin Chiuzan, directorul minei Vulcan, la câteva sute de metri adâncime se blocaseră ieri schimburie 4, 2 și 1, dar că treimea care trebuie să asigure derularea activităților muncea, conform prevederilor legale.

Ministrul Energiei s-a arătat dezamăgit de protest şi a declarat că "cei care au decis să pornească acest protest o fac împotriva propriului interes, iar cei care îi îndeamnă să continue, cu gândul la iluzorii avantaje politice, sunt iresponsabili".

El este de părere că acum nu e loc de proteste, ci de acțiune, în mod special a administratorului judiciar, care trebuie să continue procedurile insolvenței.

Intrarea în insolvenţă nu este însă bine văzută de sindicalişti, Ion Popescu, președintele Confederației Meridian, declarând că ministerul s-a grăbit cu această decizie.

"Trebuia un consens politic și profesional. Acum, avem o mare dificultate. La Bruxelles s-a decis sistarea exploatării cărbunelui, iar europarlamentarii nostri nu s-au opus, așa cum au făcut Polonia, Cehia și Grecia. Ce să mai înțeleagă și minerii? Eu i-am sfătuit și azi. Să iasă din mine, căci oricând se poate întâmpla ceva. Soluția constă în discuții și decizii la nivel de Executiv!"

×
Subiecte în articol: mineri greva foamei