x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social UPDATE Ministerul Sănătății plătește integral salariile personalului medical din centrele de vaccinare

UPDATE Ministerul Sănătății plătește integral salariile personalului medical din centrele de vaccinare

17 Sep 2021   •   14:38
UPDATE Ministerul Sănătății plătește integral salariile personalului medical din centrele de vaccinare

Ministerul Sănătății plătește integral datoriile față de personalul medical din centrele de vaccinare din România. Reprezentanții ministerului au alocat vineri suma de 25 de milioane de lei care acoperă restanțele din luna august. Zilele trecute au fost plătite și restanțele din mai, iunie și iulie.

Ministerul Sănătății anunță că vineri „a transmis deschiderile de credite bugetare în sumă de 24.851.000 lei în vederea achitării salariilor restante din luna august 2021 pentru personalul medical din centrele de vaccinare.”

Tot în această săptămână, au fost plătite și sumele pentru lunile mai, iunie și iulie.

„Cu aceste fonduri ajungem la zi cu plata salariilor personalului medical din centrele de vaccinare, așa cum am promis”, a declarat ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila.

Ultimele date oficiale arată că, în data de 13 septembrie erau 583 de centre de vaccinare deschise pentru imunizarea populatiei cu 839 fluxuri organizate.

Mediafax

ȘTIRE INIȚIALĂ Ministerul Sănătății plătește o parte dintre datoriile față de personalul medical din centrele de vaccinare. A fost alocată suma de 91 de milioane de lei care acoperă restanțele din lunile mai, iunie și iulie.

Ministerul Sănătății anunță că a alocat suma necesară pentru plata drepturilor salariale ale personalului medical implicat în procesul de vaccinare.

Ministerul Sănătății a transmis joi „deschiderile de credite bugetare în sumă de 91 480 000 lei” pentru a începe demersurile în vederea achitării salariilor restante din lunile mai, iunie și iulie.

„În prezent se centralizează necesarul pentru luna august, astfel încât să putem plăti și salariile din această lună. Mulțumesc tuturor celor implicați în procesul de vaccinare. Apreciez efortul lor susținut și vreau să îi asigur de întreaga mea implicare în acest mandat interimar. Vaccinarea râmâne cea mai sigură metodă de prevenție eficientă împotriva infecției cu virusul SARS-CoV-2”, a declarat ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila.

Ultimele date oficiale arată că, în data de 13 septembrie erau 583 de centre de vaccinare deschise pentru imunizarea populatiei cu 839 fluxuri organizate.

Tot la această dată, au fost efectuate imunizări în ambulatoriile de specialitate din 149 spitale publice și 26 spitale private, iar în săptămâna 6 – 13 septembrie au fost solicitate 46 echipe mobile pentru derularea procesului de vaccinare.

Mediafax

×
Subiecte în articol: sanatate personal medical