x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Ministrul Sănătăţii vrea să revitalizeze Institutul Cantacuzino

Ministrul Sănătăţii vrea să revitalizeze Institutul Cantacuzino

09 Dec 2016   •   13:56
Ministrul Sănătăţii vrea să revitalizeze Institutul Cantacuzino
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

 Institutul Cantacuzino trebuie revitalizat, sunt necesare investiţii, iar pierderile trebuie să fie oprite, a declarat vineri ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, la Conferinţa naţională a Asociaţiei Transplantaţilor din România. 

În opinia sa, principala funcţie a institutului este cea de laborator de referinţă, cu rol esenţial pentru sistemul sanitar din România. 

"Principala funcţie a institutului nu este cea educaţională, nu este cea de cercetare, ci este aceea de laborator de referinţă. Institutul Cantacuzino are un rol esenţial pentru sistemul sanitar românesc. A avut acest rol esenţial pentru zeci de ani. Institutul Cantacuzino trebuie revitalizat. Cu siguranţă la nivelul managementului şi la nivelul unei strategii de revitalizare, sunt foarte multe de făcut. La Institutul Cantacuzino trebuie să fie oprite pierderile, trebuie să fie făcute investiţii, accentul, din punctul nostru de vedere, trebuie pus pe activitatea de laborator. Activitatea de cercetare trebuie să continue şi partea de educaţie trebuie să continue acolo. Partea de vaccinare va necesita investiţii", a spus ministrul. 

Potrivit acestuia, una dintre priorităţile MS trebuie să fie aceea de a vedea în ce măsură activitatea de vaccinare la Institutul Cantacuzino trebuie să înceapă cât mai curând. 

Guvernul a adoptat joi memorandumul care prevede întoarcerea Institutului Cantacuzino la Ministerul Sănătăţii, după ce în anul 2014 fusese trecut sub coordonarea Ministerului Educaţiei. AGERPRES

×