x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Mircea Radu, despre scandalul UCMR: „Umilința la care a fost supus Nicu Covaci, o simt și eu”

Mircea Radu, despre scandalul UCMR: „Umilința la care a fost supus Nicu Covaci, o simt și eu”

de Vali Deaconescu    |    17 Mar 2023   •   17:08
Mircea Radu, despre scandalul UCMR: „Umilința la care a fost supus Nicu Covaci, o simt și eu”

Prezentatorul Mircea Radu a scris despre umilința la care a fost Nicu Covaci. „Deci omul care a fost în spatele unor albume fără moarte (Mugur de Fluier, Cantafabule, Cei ce ne-au dat nume, ca să le numesc doar pe-astea) pur și simplu nu e suficient de bun pentru UCMR.”

„Lui Nicu Covaci i s-a refuzat solicitarea de a fi primit ca membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România. (Cum?...)Da, cum cum se-aude: Nicu Covaci a dat un examen la muzică (!), a susținut o lucrare în fața unei comisii iar oamenii de-acolo au hotărât că nu le sună bine, că nu e ce trebuie. Și l-au respins...

Deci omul care a fost în spatele unor albume fără moarte (Mugur de Fluier, Cantafabule, Cei ce ne-au dat nume, ca să le numesc doar pe-astea) pur și simplu nu e suficient de bun pentru UCMR.

Umilința la care a fost supus Nicu Covaci, o simt și eu. Pentru că Phoenix este pentru Romania ce e Beatles pentru Regatul Unit. Nu că Phoenix au fost primii (că n-au fost) ci că de la ei s-a înțeles că se poate și altfel. Păr lung, nonconformism, tradiții, naționalism, atitudine, curaj, pe toate le-au avut acești creatori. Trupa nu mai există demult, spiritul s-a diluat, ei s-au risipit. A rămas ceva mai presus: muzica Phoenix. Iar Nicu Covaci a fost motorul acelei trupe.

Dacă azi aș mai lucra în televiziune și l-aș intervieva pe acest mare artist, n-aș deschide cu ”Cum te afectează?”, și nici ”Cine erau cei din comisia care ți-au judecat lucrarea?”… L-aș întreba: ”Ce ai căutat tu acolo, Nicu Covaci?” ascris Mircea Radu într-o postare pe Facebook.

×
Subiecte în articol: nicu covaci mircea radu