x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Mitică Dragomir, 7 ani la pauză, zero la final

Mitică Dragomir, 7 ani la pauză, zero la final

de Theodora Şutiu    |    14 Noi 2018   •   13:10
Mitică Dragomir, 7 ani la pauză, zero la final
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti l-au achitat, ieri, pe Dumitru Dragomir, fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), deşi fusese condamnat în primă instanţă, pe 26 iunie 2016, la şapte ani de închisoare în dosarul drepturilor de televizare. Decizia este definitivă.

Dragomir a fost trimis în judecată în 2014, alături de peste 40 de persoane, pentru evaziune, delapidare şi spălare de bani, cu un prejudiciu de circa 5,4 milioane de euro. Fostul şef LPF a fost acuzat de procurori şi de nereguli în legătură cu vânzarea drepturilor TV pentru meciuri de fotbal. Potrivit procurorilor, reţeaua evazionistă vizată în acest dosar a funcţionat timp de cinci ani, între 2009 şi 2014, fiind folosite 17 societăţi comerciale de tip "fantomă".

Vizibil emoţionat, Dumitru Dragomir a oferit şi prima reacție: "O să mă gândesc și voi vedea ce voi face. Familia mea e terminată! Nemernicii ăștia m-au ținut numai în procese. Am avut un complet de judecată foarte corect și curajos. Am fost printre cei mai ascultați oameni din România". (Theodora Şutiu)

×
Subiecte în articol: dumitru dragomir