x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Mitinguri ale Federației Sanitas în toată țara din cauza înghețării salariilor

Mitinguri ale Federației Sanitas în toată țara din cauza înghețării salariilor

12 Ian 2021   •   10:23
Mitinguri ale Federației Sanitas în toată țara din cauza înghețării salariilor
Sursa foto: Lucian Alecu

Federaţia Sanitas organizează, astăzi, mitinguri în fața prefecturilor din toată țara din cauza înghețării salariilor. Acțiunile se vor desfășura între orele 12.00-13.00. Vor fi vizate și sediile Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerului Finanţelor Publice, Guvernului şi Parlamentului României în perioada în care vor avea loc dezbaterile pe Legea bugetului de stat.

Uniunea Sanitas București va picheta sediul Guvernului din Piața Victoriei.

"Refuzul Guvernului de a respecta legea şi de a acorda salariile cuvenite pentru anul 2021 salariaţilor din sănătate şi asistenţă socială reprezintă o jignire la adresa efortului pe care fiecare dintre aceştia îl depune zi de zi la locul de muncă, de mai bine de 11 luni.

În aceste condiţii, Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS, întrunit astăzi, 5 ianuarie 2021, reprezentând peste 100.000 de membri de sindicat din unităţile sanitare, cele de asistenţă medico-socială şi cele de asistenţă socială, a analizat situaţia creată de apariţia OUG nr. 226/2020 şi a decis organizarea în următoarea perioadă a unei serii de acţiuni pentru susţinerea următoarelor revendicări: aplicarea prevederilor Legii nr. 153/2017 - Legea-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice; stabilirea sporului de condiţii prin raportare la salariul de bază aflat în plată; acordarea stimulentului de risc salariaţilor din asistenţa socială", se arată în comunicatul federaţiei.

Sindicaliştii vor redacta o scrisoare deschisă către Preşedinţie, membriiParlamentului României şi ai Parlamentului European pentru a atrage atenția că "România este singura ţară europeană care în plină pandemie diminuează veniturile salariaţilor care se luptă în mod direct pentru stoparea acesteia".

 

×
Subiecte în articol: sanitas miting