x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Un nou contingent de pompieri români a plecat în Franța pentru a ajuta la stingerea incendiilor

Un nou contingent de pompieri români a plecat în Franța pentru a ajuta la stingerea incendiilor

de Redacția Jurnalul    |    13 Aug 2023   •   15:20
Un nou contingent de pompieri români a plecat în Franța pentru a ajuta la stingerea incendiilor

O echipă formată din 40 de pompieri au plecat, duminică, în Franța pentru a ajuta la stingerea incendiilor de vegetație. Aceștia îi vor înlocui pe pompierii români aflați în misiune de la sfârșitul lunii iulie.

„Astăzi, 13 august a.c, un alt contingent de militari, specializat în stingerea incendiilor de pădure, a plecat către Franța pentru a-i înlocui pe colegii pre-poziționați pe teritoriul acestei țări. Astfel, cei 40 de pompieri salvatori vor fi înlocuiți cu un alt contingent de militari, format din 40 de pompieri, care vor încadra tehnica de intervenție alocată inițial pe teritoriul țării gazdă, pentru executarea misiunilor de sprijin a comunităților și autorităților locale în cazul producerii situațiilor care pot pune în pericol viața și bunurile acestora”, au anunțat reprezentanții inspectoratului.

Potrivit IGSU „în perioada 30 iulie - 02 septembrie 2023, Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, participă cu un modul național specializat de stins incendii de pădure la un program de pre-poziționare, organizat de Direcția Generală Protecție Civilă Europeană și Operațiuni de Ajutor Umanitar - DG ECHO, în vederea consolidării rezilienței autorităților franceze în gestionarea acestui tip de risc”, anunță IGSU.

Primul contingent format din 40 de pompieri, dotați cu trei autospeciale, de stingere a incendiilor de pădure, o cisternă, o autospecială cu capacitate mare, un microbuz transport personal și un autocar, a plecat din România pe 30 iulie.

×
Subiecte în articol: pompieri franta vegetatie incendii