x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Nou-născut găsit mort într-un tomberon din Târgu-Jiu

Nou-născut găsit mort într-un tomberon din Târgu-Jiu

13 Iun 2016   •   12:18
Nou-născut găsit mort într-un tomberon din Târgu-Jiu

Un nou-născut a fost descoperit luni dimineaţa decedat într-un tomberon de pe strada Corneliu Coposu din Târgu-Jiu, poliţiştii efectuând cercetări pentru a stabili identitatea mamei, dar şi împrejurările în care a fost comisă fapta.


Potrivit medicului legist prezent la faţa locului, este vorba despre un nou-născut de sex feminin, cadavrul fiind transportat la Serviciul de Medicină Legală Gorj pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cauzelor decesului.

"Este un nou-născut de sex feminin născut la termen, are toate semnalmentele unui nou-născut. Decizia finală a cauzelor decesului se stabileşte la autopsie, pentru că trebuie să ştim dacă plămânul este sau nu este respirat. Se face proba la laborator, se face proba plutirii în apă, sunt o serie de indicii pe care trebuie să le respectăm conform protocolului. (...) Nu se observă semne de violenţă pe exterior", a precizat medicul legist Claudia Beldean.

Bebeluşul a fost descoperit de un bărbat care căuta sticle de plastic şi resturi de mâncare în ghena de gunoi.

"Caut pet-uri şi doze, dar şi mâncare pentru porci. Am găsit o pungă, m-am gândit că e mâncare la porci, când am desfăcut-o am văzut că e un nou-născut. Imediat am sunat la 112. Nu ştiam ce este acolo, m-a luat tremuratul, era în două pungi băgat, era asfixiat", a declarat bărbatul.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru moarte suspectă, continuând cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor săvârşirii faptei.

Sursa: AGERPRES

×