x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social O fetiţă de 4 ani a fugit de la grădiniţă din cauza unei jucării. Unde s-a dus copilul

O fetiţă de 4 ani a fugit de la grădiniţă din cauza unei jucării. Unde s-a dus copilul

17 Noi 2016   •   15:13
O fetiţă de 4 ani a fugit de la grădiniţă din cauza unei jucării. Unde s-a dus copilul

O fetiţă în vârstă de patru ani din Zalău a fugit miercuri, în condiţii neelucidate până în prezent, de la grădiniţă până la un supermarket, unde văzuse, cu o seară înainte, o jucărie care i-a stârnit interesul. 

Maria Cristea, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, a declarat joi, pentru AGERPRES, că Poliţia a fost sesizată miercuri, la ora 16.20, de către unul din părinţii care au copii în aceeaşi grupă la grădiniţă, că o fetiţă a dispărut, pentru ca la 16.40 ea să fie găsită de tatăl ei în supermarket. 

Inspectoratul Şcolar Judeţean are în derulare o anchetă la grădiniţa de unde a plecat fetiţa, inspectorul general Maria Pop precizând că, cel mai probabil, micuţa a plecat la magazin pentru că ar fi văzut acolo o jucărie care i-a stârnit interesul. 

"M-a informat aseară doamna inspector de la învăţământul preşcolar, pentru că fusese sunată la rândul ei de doamna director de la Grădiniţa "Căsuţa cu Poveşti". Mi-a explicat că nu ştie încă modul în care a reuşit fetiţa să plece din grădiniţă fără să fie observată de cineva. Cei de la grădiniţă au sunat părinţii fetiţei să îi întrebe dacă au luat cumva fetiţa fără să vadă educatoarea sau bona. Tatăl fetiţei a spus că nu, dar a spus că e posibil să fie la un anume supermarket. Cineva spunea că înainte cu o seară ar fi fost în magazin şi fetiţa a vrut să-şi cumpere o jucărie şi tatăl nu i-a cumpărat-o. Nu ştim însă exact. Colega mea care este inspector pentru învăţământ preşcolar este acum la grădiniţă ca să întocmească pentru noi un raport. Vom vedea, din discuţiile pe care le va avea cu părinţii şi cu educatoarele, ce s-a întâmplat de fapt", a precizat joi, pentru AGERPRES, Maria Pop. 

Inspectorul general al ISJ Sălaj a adăugat că acest caz va fi analizat în cadrul comisiei de disciplină al grădiniţei, după finalizarea discuţiilor cu toţi cei implicaţi. 

"În grădiniţă există o comisie de disciplină, iar doamna director este obligată să convoace această comisie. Dar asta după ce vom vedea toate discuţiile cu părinţii, educatoare, cu bonele. Se vor uita şi pe camerele de supraveghere, să vadă cum a plecat fetiţa, singură, cu un alt copil sau cu un părinte al unui alt copil. Mă întreb totuşi cum a reuşit fetiţa să meargă singură, la patru ani, printr-o zonă cu trafic intens. Sigur, nu avea voie să iasă din grădiniţă. Aici trebuie văzut de ce nu a fost supravegheată, dar noi ne-am pus şi întrebările celelalte, despre cum s-a dus o copilă de patru ani până la magazin, la o oră când traficul este destul de aglomerat şi a trebuit să treacă strada', a spus Maria Pop. 

Până la eventuale măsuri dispuse de comisia de disciplină, educatoarea de la grupa din care a fugit fetiţa a fost sancţionată contravenţional, cu avertisment, de către Poliţie, pentru că nu a luat toată măsurile pentru a împiedica fuga fetiţei din instituţia de învăţământ.

×