x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social O fetiță s-a dus la poliție pentru că tatăl ei nu s-a ținut de cuvânt că îi va construi o toaletă

O fetiță s-a dus la poliție pentru că tatăl ei nu s-a ținut de cuvânt că îi va construi o toaletă

12 Dec 2018   •   22:55
O fetiță s-a dus la poliție pentru că tatăl ei nu s-a ținut de cuvânt că îi va construi o toaletă

O fetiță de 7 ani din India s-a dus la poliție pentru că tatăl ei nu s-a ținut de cuvânt și nu i-a construit o toaletă, conform BBC.

Hanifa Zaara a spus polițiștilor într-o scrisoare că tatăl ei a „trișat” și că ar trebui arestat. Ea a spus că îi este „rușine” să meargă la baie afară.

Mulți indieni nu au acces la toalete, iar aproape 500 de milioane fac numărul doi oriunde, conform Unicef.

Chiar și unde au fost construite toalete, mulți nu le folosesc. Hanifa trăiește cu părinții săi în Ambur, un oraș din Tamil Nadu. Ea nu a avut niciodată toaletă în casă.

A spus că puțini din cartierul său au o asemenea facilitate. Așadar, l-a rugat pe tatăl său să-i construiască și ei o toaletă în casă. Ea era în creșă atunci.

„Mi-era rușine să merg afară și m-am simțit prost când lumea se uita la mine” a spus Hanifa. Ea a fost motivată în mod special după ce a învățat la școală pericolele acestei practici.

În scrisoarea sa către poliție, ea a scris că tatăl i-a promis că îi va face o toaletă când va fi prima din clasă.

„Am fost prima din clasă încă de la creșă” a scris ea. „Acum sunt clasa a doua. Iar el încă spune că o să o facă. Este o formă de înșelăciune, deci arestați-l, vă rog”. Ea a spus că dacă poliția nu îl va aresta, atunci măcar să-l forțeze să-și dea cuvântul în scris.

Tatăl ei, Ehsanullah, a spus că el chiar începuse să construiască toaleta, doar că nu a avut destui bani să o termine. El este șomer.

„I-am spus Hanifei să-mi mai dea timp, dar nu a mai vorbit cu mine pentru că nu mi-am ținut promisiunea”.

„A venit cu o sacoșă plină de trofee și diplome și mi le-a aranjat pe birou” a spus polițista A Valarmathi. „Apoi a spus, îmi poți oferi o toaletă?”.

Valarmathi a spus că a alertat oficialii locali și se plănuiește o strângere de fonduri pentru a construi mai mult de 500 de toalete în cartierul Hanifei.

 

×
Subiecte în articol: india toaletă igiena