x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Ordonanța de Urgență pentru intervenția asupra urșilor a fost aprobată. Florin Cîțu vrea o strategie

Ordonanța de Urgență pentru intervenția asupra urșilor a fost aprobată. Florin Cîțu vrea o strategie

21 Iul 2021   •   15:38
Ordonanța de Urgență pentru intervenția asupra urșilor a fost aprobată. Florin Cîțu vrea o strategie
Sursa foto: AMP Libearty

Ordonanța de Urgență pentru intervenția imediată în cazul urșilor a fost aprobată, miercuri, în ședința de Guvern. Premierul Florin Cîțu a spus că soluția este pe termen scurt și așteaptă o strategie.

A fost aprobată în ședința de Guvern de azi ordonanța de urgență cu privire la aprobarea metodelor de intervenție imediată în cazul urșilor bruni, a anunțat într-un briefing premierul.

Dincolo de ordonanță, Cîțu a spus că a transmis nevoia unei strategii prin care să fie controlată populația de urși.

„Această ordonanță este o măsură care vine pe termen scurt, pentru a rezolva o problemă pe termen scurt, dar este responsabilitatea Ministerului Mediului să vină cu această strategie de control al populației de urși pe termen lung și înțeleg că avem deja un proiect și am putea avea această strategie implementată și cu măsuri în cel mult un an de zile”, a afirmat Cîțu.

În cazul urșilor agresivi se va putea interveni imediat, iar în cazul celorlați intervenția va fi graduală, existând posibilitatea să foe alungați, tranchilizați și împușcați.

Mediafax

×
Subiecte în articol: urşi