x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Pacienţii vor observatori în comisiile Ministerului

Pacienţii vor observatori în comisiile Ministerului

de Monica Cosac    |    25 Iul 2017   •   13:28
Pacienţii vor observatori în comisiile Ministerului

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (COPAC) din România au solicitat, ieri, Ministerului Sănătăţii să includă şi un reprezentant al asociaţiilor de pacienţi în comisiile de specialitate ale instituţiei ca membru observator.

Reprezentanţii pacienţilor spun că ştiu foarte bine problemele cu care se confruntă zilnic şi consideră că, în acest fel, pot contribui cu o radiografiere concretă a acestora. “Considerăm că este important ca un reprezentant al asociaţiilor de pacienţi să facă parte din comisiile de specialitate ale Ministerului Sănătăţii ca membru observator întrucât perspectiva pacientului despre care se tot vorbeşte în spaţiul public să devină mai mult decât un slogan. Reprezentanţii asociaţiilor de pacienţi pot contribui cu o radiografiere concretă a problemelor cu care se confruntă pacienţii pe problema respectivă. În plus, o astfel de măsură ar duce la transparentizarea unor decizii luate de Ministerul Sănătăţii, care afectează în mod direct pacienţii”, spune  Radu Gănescu, preşedintele COPAC.

Comisiile de specialitate ale Ministerului Sănătăţii (MS) sunt organisme consultative permanente, care furnizează expertiza necesară pentru coordonarea reţelei de asistenţă medical, un proiect de Ordin privind componenţa, atribuţiile, regulamentul de organizare şi funcţionare al acestor comisii este în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătăţii. Potrivit documentului,  MS va avea 59 de comisii de specialitate, faţă de 28 câte există în prezent, iar membrii acestora vor fi personalităţi cunoscute în domeniul lor de competenţă.

 

 

×