x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Pădurea eroilor-stejari, de la Mărășești

Pădurea eroilor-stejari, de la Mărășești

23 Apr 2018   •   11:49
Pădurea eroilor-stejari, de la Mărășești

115.000 de stejari au fost plantaţi sâmbătă în Parcul Memoriei Naţionale "Stejarii României" din Mărăşeşti, în memoria eroilor căzuţi în Primul Război Mondial, în cadrul unui proiect inițiat de Antena 3 și sprijinit de  Consiliul Judeţean Vrancea, în parteneriat cu Romsilva și MApN. Au participat peste 11.000 de voluntari, printre care o mie de militari, jandarmi și polițiști.

 

Acțiunea a durat patru ore, timp în care puieții au fost plantați pe o suprafață de 25 de hectare. Fiecare stejar din Parc va purta numele unui erou care și-a jertfit viața pentru desăvârșirea Marii Uniri. Aceasta a fost cea de-a doua campanie de plantare de la Mărăşeşti, după cea desfăşurată în noiembrie, când aproximativ 8.000 de voluntari au plantat 50.000 de puieţi de stejari pe o suprafaţă de 10 hectare.

 

„Sunt oameni de peste tot. Veterani de război am întâlnit. Fiecare are în familie pe cineva care a luptat în război. Cred că despre un astfel de mesaj este vorba. Stejarii plantați sunt pentru generațiile viitoare”, a spus Adrian Ursu, directorul editorial al Antenei 3. Printre cei care au sădit stejari sâmbătă s-au numărat vicepremierul Paul Stănescu, ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, Sergiu Nistor, consilier prezidenţial la Departamentul Cultură, Culte şi Centenar, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Marius Chiriţoiu.

 

335.000 de stejari cor fi plantați până la sfârșitul anului, pe o suprafață de 75 de hectare

 

Atmosfera a fost întreţinută de Filarmonica "George Enescu", dar şi de alţi artişti, printre care Ruxandra Pitulice, Gheorghe Rizea şi Adrian Daminescu.

×