x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social PMB va amenaja Fan Zone-uri în Parcul Naţional, pentru EURO 2020

PMB va amenaja Fan Zone-uri în Parcul Naţional, pentru EURO 2020

de Monica Cosac    |    04 Sep 2018   •   12:50
PMB va amenaja Fan Zone-uri în Parcul Naţional, pentru EURO 2020

Parcul Naţional din Capitală, situat lângă cel mai mare stadion al ţării, dar şi Teatrul de Vară din zona respectivă vor fi preluate de Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) pentru amenajarea unor spaţii de vizionare şi zone destinate fanilor care vor să urmărească meciurile din campionatul european de fotbal UEFA EURO 2020, potrivit unor proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare de joi, 6 septembrie, a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Municipiul Bucureşti s-a angajat să dezvolte, să întocmească şi să implementeze o strategie de dezvoltare durabilă pentru UEFA EURO 2020, în colaborare cu asociaţia membră a UEFA de pe teritoriul României şi în conformitate cu cerinţele UEFA, şi va lua măsuri pentru protecţia mediului şi pentru responsabilitate social la nivelul oraşului gazdă şi locaţiei de desfăşurare a competiţiei, se arată în expunerea de motive a proiectului.

„În vederea organizării spaţiilor de vizionare şi a fan-zonelor destinate desfăşurării turneului UEFA EURO 2020, este necesară, oportună şi legală preluarea din administrara Consiliului Local Sector 2 în administrarea directă a Consiliului General, a imobilului Parcul Naţional, din Bd. Basarabia nr. 25-35, Sector 2”, se notează în proiectul de hotărâre privind transferul Parcului Naţional.

În expunerea de motive, primarul general, Gabriela Firea, arată că Parcul Naţional va fi amenajat ca urmare a planurilor propuse de UEFA, conform adresei Serviciului EURO 2020, din 29 august.

Potrivit unui al doilea proiect de hotărâre care urmează să fie dezbătut în aceeaşi şedinţă, CGMB va prelua din administrarea Consiliului Local Sector 2 imobilul Teatru de Vară situat în str. Arh. Hârjeu nr. 61. Aici vor fi amenajate, de asemenea, zone de vizionare şi fan zone pentru desfăşurarea UEFA EURO 2020.

Potrivit unui proiect de hotărâre, atât Parcul Naţional – a cărui suprafaţă este de 99.655 metri pătraţi -, cât şi Teatrul de Vară, în componenţa căruia intră mai multe construcţii şi un teren intravilan de peste 11.000 de metri pătraţi, vor fi transferate din administrarea Consiliului Local Sector 2, în administrarea Consiliului General.

×