x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Polițiștii români au salvat 1.600 de migranți din Marea Mediterană

Polițiștii români au salvat 1.600 de migranți din Marea Mediterană

de Redacția Jurnalul    |    16 Iul 2023   •   16:20
Polițiștii români au salvat 1.600 de migranți din Marea Mediterană

Polițiștii români de frontieră au salvat, de la începutul anului, peste 1.600 de migranți în Marea Mediterană.

Directorul Frontex, Hans Leutens, a făcut o vizită de lucru la bordul navei maritime de patrulare MAI 1107 a Gărzii de Coastă, aflată în misiune în Marea Mediterană. Acesta se află într-o deplasare de lucru în cadrul Opraţiunii Comune „THEMIS 2023” în Italia, a făcut o vizită, vineri, la bordul navei Poliţiei de Frontieră Române, aflată în prezent în Catania.

Oficialul a fost întâmpinat de comandantul navei, comisarul de poliţie Codin Avram, care a făcut o trecere în revistă a echipajului aflat la bord şi o scurtă prezentare a navei şi a capabilităţilor acesteia.

„Directorul Frontex a apreciat în mod deosebit activitatea poliţiştilor de frontieră români şi le-a mulţumit pentru implicare, seriozitate şi dăruirea cu care îşi duc la îndeplinire misiunile, de cele mai multe ori dificile, de patrulare, supraveghere, căutare şi salvare în Marea Mediterană”, arată Poliția de frontieră într-un comunicat.

Hans Leutens a primit de la comandantul român un pavilion al navei.

Mijloace navale ale Poliţiei de Frontieră Române execută în prezent misiuni în Marea Mediterană sub egida Frontex, în cadrul Opraţiunii Comune „THEMIS 2023”. Principalul obiectiv al operaţiunii îl reprezintă sprijinirea autorităţilor italiene în supravegherea şi controlul frontierelor maritime ale Uniunii Europene, prevenirea și combaterea migrației ilegale, precum şi căutarea şi salvarea persoanelor aflate în dificultate pe mare la frontiera externă a Uniunii Europene.

În acest an, poliţiştii de frontieră aflaţi la bordul navelor Poliţiei de Frontieră care au luat parte la misiune au salvat din apele Mării Mediterane şi transportat în siguranţă la ţărm, 1.620 cetăţeni străini. Aceştia se aflau pe ambarcaţiuni supraaglomerate şi de mici dimensiuni.

Totodată, poliţiştii de frontieră români au asigurat remorcarea în condiţii de siguranţă, până în diverse porturi din insulele Republicii Italiene, a unor veliere ce se aflau imposibilitatea de a face manevre.

×