x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Polițiștii români şi partenerii din statele membre Schengen au depistat 808 de persoane căutate de SIS

Polițiștii români şi partenerii din statele membre Schengen au depistat 808 de persoane căutate de SIS

29 Apr 2017   •   11:04
Polițiștii români şi partenerii din statele membre Schengen au depistat 808 de persoane căutate de SIS

Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) anunţă, duminică, într-un comunicat, că poliţiştii români şi partenerii din statele membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 808 persoane, 132 de autovehicule, 63 de documente, 2 plăcuţe de înmatriculare şi 2 certificate de înmatriculare care făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen. 

În urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională, pe teritoriul ţării noastre au fost localizate 507 de persoane. 

Conform IGPR, poliţiştii români au pus în aplicare 24 mandate europene de arestare, au depistat 177 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 8 care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen. 

De asemenea, pe teritoriul României, au fost identificate 96 de autovehicule, au fost ridicate 39 de documente ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor penale, 2 plăcuţe de înmatriculare şi 2 certificate de înmatriculare semnalate de statele membre, scrie Agerpres.

Totodată, 301 persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor. Dintre acestea, 33 erau urmărite de Poliţia Română în baza unor mandate europene de arestare, 15 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 5 persoane erau semnalate dispărute de autorităţile române. 

Partenerii din statele membre au identificat 36 de autovehicule şi 24 de documente căutate de autorităţile române, se menţionează în comunicat.

×
Subiecte în articol: schengen politisti