x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Poluare în Prahova. Oamenii s-au pomenit cu un praf alb cu un miros greu de suportat pe case și mașini

Poluare în Prahova. Oamenii s-au pomenit cu un praf alb cu un miros greu de suportat pe case și mașini

29 Sep 2022   •   12:26
Poluare în Prahova. Oamenii s-au pomenit cu un praf alb cu un miros greu de suportat pe case și mașini
Sursa foto: Captura Antena 3

Locuitorii din Bărcănești și Brazi au descoperit, miercuri dimineață, un strat gros de praf alb cu un miros greu de suportat pe case, mașini și copaci.

Oamenii spun că nu au mai văzut niciodată aşa ceva şi se tem pentru sănătatea lor.

"Aşa ceva nu am mai văzut. Am zis că o fi de la ploaie, dar nu e de la ploaie", spune un localnic. "Nu e bun praful ăsta, ţi se ia pe mână", spune o altă femeie din zonă pentru Antena 3.

Poluarea a fost produsă de o avarie la o instalație a rafinăriei aparținând OMV Petrom.

Reprezentanții OMV Petrom susțin că pulberea care a fost eliminată în atmosferă nu este toxică.

Nu este exclus ca în urma controlului Gărzii de Mediu Prahova, operatorul economic care îşi desfăşoară activitatea în rafinărie să fie amendat pentru poluarea din atmosferă.

"Din primele informații obținute de la fața locului, avaria s-a produs ca urmare a căderii de tensiune din stația electrică proprie a operatorului, astfel s-a oprit accidental funcționarea cazanelor de abur ceea ce a condus la oprirea forțată a mai multor instalații tehnologice.

În procesul de repornire al instalației tehnologice de Cracare Catalitică, ca urmare a unor defecțiuni tehnologice la sistemul de separare catalizator de gazele arse, acestea nu au mai urmat traseul de filtrare, ceea ce a condus la eliberarea în atmosferă de pulberi de catalizator (praf de culoare albă) cu miros specific acestuia provocând disconfort locuitorilor din împrejurimi", se arată în comunicatul Gărzii de Mediu.

Poluare în Prahova

×
Subiecte în articol: rafinaria petrobrazi