x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Populația României, în continuă scădere. Care sunt cele mai recente cifre

Populația României, în continuă scădere. Care sunt cele mai recente cifre

26 Sep 2018   •   12:59
Populația României, în continuă scădere. Care sunt cele mai recente cifre

Populația activă a României era la finele lunii iunie de 9,21 milioane persoane, în scădere cu 206.000 persoane față de perioada similară din 2017, din numărul total, 8,83 milioane persoane fiind ocupate, în scădere cu 135.000, potrivit datelor INS.

Populația activă a României era la finele lunii iunie de 9,21 milioane persoane, în scădere cu 206.000 persoane față de perioada similară din 2017, din numărul total, 8,83 milioane persoane fiind ocupate, în scădere cu 135.000, potrivit datelor INS.

Potrivit definiției Statis­ticii, în populația ocupată sunt incluse toate persoanele de 15 ani și peste care au des­fășurat o activitate eco­no­mică producătoare de bunuri sau servicii de cel puțin o oră  în perioada analizată, în scopul obținerii unor venituri sub formă de salarii, plată în natură sau alte beneficii.

Din totalul românilor ocupați, 6,52 milioane erau salariați, inclusiv  angajați din armată și persoanele care lucrează în sectorul informal și la negru. În același timp, 2,3 milioane de români sunt încadrați ca patroni, lucrători pe cont propriu, lucrători familiali neremunerați și membrii ai societăților agricole sau ai cooperativelor neagricole.

 

 

×