x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Portocală, circ de abatere a atenției

Portocală, circ de abatere a atenției

de Ion Alexandru    |    23 Feb 2018   •   12:56
Portocală, circ de abatere a atenției

Mircea Negulescu, alias Portocală, alias Zdreanță, fostul procuror-vedetă al unității de elită” a DNA de la Ploiești, a fost audiat, ieri, la Parchetul General, într-unul dintre dosarele care vizează plângeri depuse pe numele său. Este vorba despre o plângere depusă de către Ruxandra Popescu, fostă judecătoare la Judecătoria Sinaia, anchetată de Portocală pentru luare de mită.

La ieșirea de la audieri, Mircea Negulescu a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliștilor prezenți, cerându-le acestora să nu îl mai atingă, acuzându-i chiar că încearcă să-l tâlhărească. Reporterii au abandonat rapid încercarea de a scoate vreo informație de la fostul procuror. Câteva minute mai târziu, Portocală a revenit în sediul Parchetului, de unde a sunat la 112, cerând sprijinul Poliției, pe motiv că ar fi fost lovit de un cameraman „cu o cameră mică de luat vederi”. Circul a continuat minute bune în incinta clădirii, unde s-au prezentat doi polițişti de la Secția 14, pentru a-i lua declarații.

Acuzat de cercetare abuzivă

Mircea Negulescu a fost citat de către procurorii Secției de Urmărire Penală și Criminalistică, pentru a răspunde acuzațiilor de cercetare abuzivă și inventare de probe făcute de către judecătoarea Ruxandra Popescu, de la Judecătoria Sinaia, anchetată și trimisă în judecată în baza unui denunț de Negulescu, în calitate de procuror DNA Ploiești, pentru că ar fi luat mită 500 de euro de la primarul din Sinaia, Vlad Oprea.

Interesant în acest caz este că, potrivit unor surse judiciare, inițial, plângerea judecătoarei Popescu a fost clasată de procurorii de la Parchetul General. Însă o instanță de judecată a infirmat decizia, constatând lipsa efectivă a anchetei. Astfel că procurorii lui Augustin Lazăr au fost nevoiți să îl audieze pe Portocală.

Plângeri pe bandă rulantă

De altfel, acest dosar nu este singurul care îl vizează pe Mircea Negulescu. La aceeași Secție de Urmărire Penală și Criminalistică au mai fost depuse plângeri împotriva fostului procuror DNA de către fostul deputat PSD Sebastian Ghiță, de către deputatul PSD Andreea Cosma și de către fratele acesteia, fostul deputat Vlad Cosma. Mai există plângeri depuse și de fostul procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia, Dan Bucur, sau de către fostul șef al Poliției Locale Ploiești, Cristinel Toader.

În urmă cu două zile, tot la Parchetul General a fost depusă o plângere, urmată de un denunț penal, vizându-l pe același Portocală, semnată de fostul procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, Liviu Tudose. Mai mult, există informații potrivit cărora în zilele următoare și fostul premier Victor Ponta va depune la Parchetul General plângeri penale împotriva lui Negulescu, dar și împotriva procurorului DNA Ploiești, Savu Alfred.

Negulescu a fost audiat în legătură cu acuzațiile unei judecătoare, după ce instanța de judecată a constatat că Parchetul General a încercat să îl acopere pe Portocală.

 

×
Subiecte în articol: Mircea Negulescu portocala audiat parchet