x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Precizarea MS: Iodura de potasiu se administrează numai în caz de expunere după un incident nuclear

Precizarea MS: Iodura de potasiu se administrează numai în caz de expunere după un incident nuclear

08 Aug 2022   •   20:15
Precizarea MS: Iodura de potasiu se administrează numai în caz de expunere după un incident nuclear
Sursa foto: Unsplash.com

Distribuirea de pastile de iodură de potasiu se face în scopul administrării la populația de până în 40 de ani numai în caz de expunere după un incident nuclear, precizează Ministerul Sănătății: „Este contraindicată administrarea preventivă a comprimatelor”.

Ministerul Sănătății precizează că distribuirea de pastile de iodură de potasiu se face în scopul administrării la populația de până în 40 de ani numai în caz de expunere după un incident nuclear.

„Este contraindicată administrarea preventivă a comprimatelor. Încă de la începutul conflictului din Ucraina, Ministerul Sănătății s-a preocupat de procurarea pastilelor de iod și a inițiat o campanie de informare a populației referitoare la modul de utilizare a acestora. Distribuția către populație se face în mod gratuit pe baza prescripției eliberată de către medicul de familie. Aceasta nu este o noutate, ordinul de ministru care reglementează activitatea este în vigoare încă din 23 iunie 2022. Pastilele de iod se eliberează în peste 2.500 de farmacii, lista acestora regăsindu-se se pe site-ul Ministerului Sănătății”, transmite Ministerul Sănătății.

Românii de până la 40 de ani sunt îndemnați de către ministrul Sănătății Alexandru Rafila să ridice prescripția pentru pastilele de iodură de potasiu cât mai repede.

„Îndemn pe toată lumea, toate persoanele de până la 40 de ani, să se prezinte cât mai repede la medicul de familie de la care trebuie să primească prescripția pentru pastilele de iodură de potasiu”, a declarat luni Rafila.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: iodura de potasiu