x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Premierul Dăncilă despre legea salarizării şi cea a pensiilor

Premierul Dăncilă despre legea salarizării şi cea a pensiilor

16 Mar 2018   •   06:51
Premierul Dăncilă despre legea salarizării şi cea a pensiilor

Reforma fiscală, legea salarizării unitare şi promovarea unei noi legi a pensiilor vor oferi sustenabilitate sistemului de pensii pe o perioadă lungă de timp, a afirmat prim-ministrul Viorica Dăncilă, joi, la o întrevedere avută cu o delegaţie a Fondului Monetar Internaţional (FMI).

 

Potrivit unui comunicat al Guvernului, premierul Viorica Dăncilă a avut joi, la Palatul Victoria, o întâlnire cu delegaţia FMI în contextul evaluării anuale cu privire la evoluţia economică. La întâlnire au mai participat vicepremierul Viorel Ştefan şi ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici. Executivul precizează că discuţiile au avut ca obiect evoluţiile înregistrate de economia României în ultimul an şi perspectivele de dezvoltare şi consolidare a sustenabilităţii economice.

Conform sursei citate, prin transferul sarcinii fiscale de la angajator la angajat a fost redus numărul taxelor şi cheltuielile cu forţa de muncă, iar măsurile privind salarizarea personalului bugetar, cu accent asupra creşterii salariilor în sănătate şi educaţie, precum şi creşterea salariului minim brut pe economie contribuie la menţinerea pe piaţa muncii a personalului cu înaltă calificare profesională.

"Reforma fiscală, legea salarizării unitare a personalului plătit din fonduri publice, iniţierea şi promovarea unei noi legi a pensiilor vor oferi sustenabilitate sistemului de pensii pe o perioadă lungă de timp", a afirmat premierul Viorica Dăncilă. Pentru 2018 se estimează o creştere economică de 6,1%, cu accent asupra susţinerii investiţiilor, îndeosebi a celor finanţate din fonduri europene, a precizat Dăncilă.

Totodată, Viorel Ştefan şi Eugen Teodorovici au arătat că Guvernul are în vedere îmbunătăţirea predictibilităţii fiscale, iar modificările din ultima perioadă au fost de natură să aducă o serie de clarificări necesare simplificării legislaţiei fiscale.De asemenea, ministrul Finanţelor a arătat că unul dintre obiectivele Guvernului este creşterea veniturilor bugetare prin îmbunătăţirea colectării şi a relaţiei dintre Fisc şi contribuabili.

Reprezentanţii FMI au apreciat creşterea economică înregistrată în 2017 şi au arătat că ritmul de creştere va putea fi susţinut în perioada următoare printr-un mix echilibrat de politici monetare şi fiscale, susţinerea investiţiilor, sustenabilitatea cheltuielilor publice şi îmbunătăţirea colectării, se mai arată în comunicat. AGERPRES

×