x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Italia: Preşedintele Mattarella condamnă împuşcarea unei fetiţe din România

Italia: Preşedintele Mattarella condamnă împuşcarea unei fetiţe din România

27 Iul 2018   •   09:55
Italia: Preşedintele Mattarella condamnă împuşcarea unei fetiţe din România

Preşedintele italian Sergio Mattarella a condamnat în termeni duri împuşcarea la Roma a unei fetiţe din România de etnie romă şi a avertizat că politicienii şi presa trebuie să combată răspândirea discursului instigator la ură şi a prejudecăţilor sau, în caz contrar, Italia ar putea deveni "Vestul Sălbatic". 

 

Sergio Mattarella a făcut referire la incidentul din 17 iulie când un cetăţean italian a împuşcat cu o armă cu aer comprimat o fetiţă în vârstă de 13 luni, aflată în braţele mamei, rănind-o grav, într-un cartier de la periferia Romei. 

"Italia nu se poate asemăna cu Vestul Sălbatic, unde un bărbat cumpără o armă şi trage cu ea de la balcon, rănind o fetiţă de un an, distrugându-i sănătatea şi viitorul. Este un act barbar şi trebuie să genereze indignare", a declarat Mattarella în cadrul unei conferinţe de presă la Palatul prezidenţial Quirinal din Roma. 

Preşedintele italian a declarat că este datoria politicienilor şi a jurnaliştilor să lupte împotriva răspândirii urii şi a prejudecăţilor în rândul populaţiei. 

"Este de datoria celor din instituţiile politice şi a jurnaliştilor să nu se lase infectaţi de acest virus, ci să lupte împotriva lui şi să-i facă pe toţi cetăţenii să înţeleagă consecinţele grave pe care acesta le produce", a mai spus Mattarella. 

"Este o datorie să ne moderăm limbajul", a adăugat el. Ministerul român al Afacerilor Externe a confirmat că un minor român a fost rănit prin împuşcare la Roma, copilul aflându-se în prezent sub supraveghere medicală. AGERPRES

×