x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Primarii, atacați din Guvern: „Vin cu mâna întinsă”

Primarii, atacați din Guvern: „Vin cu mâna întinsă”

12 Oct 2016   •   20:00
Primarii, atacați din Guvern: „Vin cu mâna întinsă”
Sursa foto: fuzznails/Getty Images/iStockphoto

Sirma Caraman, secretarul de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), i-a acuzat ieri pe edilii din orașele care mai au în funcțiune sisteme centralizate de termoficatre că vin în fiecare an la Guvern să ceară subvenții de încălzire, dar nu se strategii și nu fac investiții în reabilitarea termică și în centrale.

„Problema energiei termice pentru populaţie este a autorităţilor locale, prin descentralizare. Din păcate, toate autorităţile locale, în fiecare an, în toamnă, în lunile octombrie-noiembrie, încep plângerile şi prezentarea în mass-media ce trist este într-un oraş sau altul. (…) De o lună de zile, la ministerul nostru se solicită întâlniri între producători, beneficiari, primărie, cum a fost până acum cu Braşovul, Aradul, Turnu Severin, Bucureştiul nu mai spun", a spus Caraman. Potrivit acesteia, primarii promit populaţiei tarife mici la căldură în perioadele electorale, însă, apoi, bugetele locale nu pot susţine subvenţiile promise.

Soluții din mediul privat

Secretarul de stat consideră că este nevoie de discuţii şi campanii pentru ca reprezentanţii autorităţilor locale să nu mai caute soluţii la Guvern. „Am discutat şi cu vicepremierul Vasile Dâncu să facem o întâlnire cu toţi preşedinţii de consilii judeţene, cu toţi primarii care mai au sisteme centralizate - mai sunt foarte puţini, 61 - să vedem care sunt soluţiile. Eu sunt convinsă că sunt soluţii şi că mediul privat poate oferi aceste soluţii. Dar ei nu se îngrijesc să-şi facă o strategie măcar pe termen mediu. S-au obişnuit să vină în fiecare an cu mâna întinsă la Guvern (…)”, a afirmat Sirma Caraman.

 

Administratorul special al RADET București, Sorin Chiriţă, a declarat ieri, după ce a fost numit în funcţie de către consilierii generali ai Capitalei, că în perioada următoare nu va creşte preţul gigacaloriei şi nu se vor face disponibilizări în rândul personalului instituţiei.

×