x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Program-suport pentru pacientele cu cancer

Program-suport pentru pacientele cu cancer

de Monica Cosac    |    28 Mar 2018   •   13:30
Program-suport pentru pacientele cu cancer

Un program creat special pentru femeile care suferă de cancer, ca o completare a tratamentului medical, a  fost lansat de Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria. În prezent, sunt deschise trei grupuri-suport pentru aceste paciente şi familiile lor în Bucureşti, Ploieşti şi Slobozia.

Potrivit reprezentanţilor fundaţiei, programul „Restart la Viaţă” are opt direcţii de asistenţă - psihologică, medicală, de nutriţie, sport, beauty, muncă şi consiliere juridică, socializare şi creştere spiritual – şi pot participa femei diagnosticate cu cancer, femei supravieţuitoare diagnosticate cu cancer, femei cu cazuri de cancer în familie.

Pacientele şi familiile acestora îşi pot împărtăşi temerile şi grijile lor cu alte persoane care au experienţe similare.Totodată, participanţii primesc sprijin psihologic în şedinţe de grup şi individuale, sprijin medical - întâlniri cu specialişti în oncologie, radioterapie, kinetoterapie şi fizioterapie, psihologie, terapii complementare -, participă la activităţi de informare cu rol educativ - de exemplu tratamentul şi efectele secundare ale radioterapiei, chimioterapiei, tratamentul şi efectele secundare a tratamentului hormonal, efectele intervenţiei chirurgicale. Cei incluşi în program sunt îndrumaţi de consilieri pentru reintegrarea în muncă şi consiliere juridică. Pentru femeile fără venituri, programul este gratuit, în timp ce pentru cele care au venituri  este contra-cost.

ne-height:115%'>Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat ziua de miercuri, 28 martie, zi de doliu naţional

×
Subiecte în articol: program suport femei cancer