x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Proiect de lege: Viteza în localități crește la 70 de km/h

Proiect de lege: Viteza în localități crește la 70 de km/h

12 Oct 2016   •   16:34
Proiect de lege: Viteza în localități crește la 70 de km/h

Mai multi senatori PSD au depus un proiect de lege care prevede cresterea vitezei limia in localitati la 70 km/h pentru motociclete si masini si la 60 km/h pentru celelalte categorii de autovehicule, urmarindu-se "fluidizarea traficului" si astfel reducerea oboselii soferilor, scrie hotnews.ro.

Proiectul prevede modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 195/2002 republicata, privind circulatia pe drumurile publice, astfel:

"Limita maxima de viteza in localitati este de 70 km/h pentru autovehiculele din categoriile A si B si 60 km/h pentru celelalte categorii de autovehicule, asa cum sunt ele descrise in Anexa I la OUG nr. 195/2002.

Indicatoarele rutiere provizorii de avertizare si restrictionare a vitezei in trafic, aflate pe sectoarele de drum pe care se executa lucrari, vor fi insotite de placute aditionale lizibile inscriptionate cu perioada de desfasurare a lucrarile precum si intervalul orar in care se executa aceste lucrari. La expirarea perioadei de executie inscrisa pe placutele aditionale, indicatoarele isi pierd valabilitatea."

×
Subiecte în articol: limita de viteza