x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Angajații APIA protestează azi față de neuniformizarea salariilor

Angajații APIA protestează azi față de neuniformizarea salariilor

de Redacția Jurnalul    |    04 Mai 2023   •   08:30
Angajații APIA protestează azi față de neuniformizarea salariilor
Sursa foto: CatEyePerspective/Getty Images/iStockphoto

Funcționarii Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură, membri ai Federaţiei Naţionale a Sindicatelor APIA, nu vor primi cereri de plată la centrele locale și județene ale agenției, joi fiind organizat un protest cauzat de neuniformizarea salariilor acestora la nivel central.

Acțiune de protest în cadrul APIA are loc joi, între orele 12.00 și 13.00.

Funcționarii Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură, membri ai Federaţiei Naţionale a Sindicatelor APIA, nu vor primi cereri de plată la centrele locale și județene ale agenției.

Protestul este cauzat de neuniformizarea salariilor acestora la nivel central.

„APIA este una dintre cele mai performante instituții publice care gestionează fonduri europene, dar singura Agenție din subordinea MADR care nu are salariile aliniate la nivel central. De la înființare până în prezent, APIA a atras pentru fermierii români peste 2 miliarde de euro anual și derulează în momentul de față peste 100 de măsuri în sprijinul acestora”, spun sindicaliștii din cadrul FNS APIA.

În cazul în care grila salarială nu va fi uniformizată, FNS APIA afiliată la CNS Cartel ALFA anunță blocarea activității pe termen nelimitat.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: protest apia salarii