x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Protest de amploare în București faţă de votul în cazul Oprea

Protest de amploare în București faţă de votul în cazul Oprea

de Antena 3    |    22 Sep 2016   •   20:52
Protest de amploare în București faţă de votul în cazul Oprea
Sursa foto: Antena 3

Aproximativ 4.000 de oameni protestează în faţa Senatului faţă de decizia parlamentarilor de a respinge cererea DNA de urmărire penală a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea.

Jandarmii au format un cordon dublu in fata intrarii de la Senat a Palatului Parlamentului, dar mulțimea l-a spart, iar oamenii legii au fost nevoiti să formeze un nou cordon in fața porții de la Parlament.

Protestatarii afişează pancarte pe care se poate citi: "(L)Egalitatea în faţa legii", "Nimeni nu este mai presus de lege", "Asanarea justiţiei, răspunderea magistraţilor", "Mandataţi să reprezentanţi, nu să abuzaţi", "Parlamentari voi sunteţi gunoiul României", "Cancerul care distruge ţara", "Şobolanii care fug de justiţie", "Vrem dreptate".

De asemenea, sunt afişate pancarte cu poza poliţistului Bogdan Gigină, pe care este scris mesajul "Alături de familia Gigină".

Cei prezenţi la protest scandează lozinci împotriva fostului vicepremier Gabriel Oprea.

Mobilizarea pentru protest s-a făcut pe Facebook, după ce, luni, senatorii au votat împotriva cererii DNA privind urmărirea penală a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă în cazul poliţistului Bogdan Gigină.

Pe reţeaua de socializare s-au anunţat manifestaţii similare şi în alte oraşe din ţară.

Detalii & VIDEO, pe antena3.ro

Trafic deviat pe Calea 13 Septembrie; poliţia recomandă rute ocolitoare

Brigada Rutieră anunţă devierea traficului pe Calea 13 Septembrie, între bulevardul Libertăţii şi Hotel Marriot, după ce manifestanţii la mitingul organizat împotriva votului dat de Senat privind urmărirea penală a lui Gabriel Oprea au pătruns pe carosabil.

Poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să evite deplasarea în zonă, să respecte semnalele oamenilor legii şi să folosească rute ocolitoare pentru deplasare.

Sursa: AGERPRES

×