x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Protest la Institutul "Marius Nasta". Principala nemulţumire, micşorarea sporurilor

Protest la Institutul "Marius Nasta". Principala nemulţumire, micşorarea sporurilor

11 Apr 2018   •   14:18
Protest la Institutul "Marius Nasta". Principala nemulţumire, micşorarea sporurilor

Asistente medicale, infirmiere, dar şi medici şi personal auxiliar au protestat miercuri la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", principala nemulţumire fiind legată de micşorarea sporurilor. 

"Sporurile sunt principala cauză (n.r. - a protestului), dar şi veniturile salariale nemajorate la infirmiere şi îngrijitoare. Se discută despre sporuri diferenţiate la diferite categorii de personal şi la medici se discută de un spor de 30%, noi având anterior spor de 100%, la asistente 40 şi ceva la sută. La noi nu iese 55% (sporul) la nimeni. Cred că s-au dat nişte sporuri de acest gen la lucrătorii din secţia de tuberculoză multidrog rezistentă. Orice scădere a sporului echivalează cu o bătaie de joc. Noi care lucrăm şi ne îmbolnăvim ştim despre ce vorbim. O asistentă a făcut o simulare şi avea o scădere de peste 1.000 de lei. Mi se pare mult", a declarat medicul pneumolog Irina Strâmbu. 

Ea a spus că medicilor le-a crescut salariul, însă sporul, care înainte era de 100%, a scăzut. 

"A crescut salariul de bază şi sporul a scăzut drastic. Problema noastră este sporul, pentru că sporul ne diferenţiază de alte categorii de medici, asistente, infirmiere din alte specialităţi care nu sunt expuşi la tuberculoză. Noi vrem să avem venituri diferenţiate faţă de medicină internă, nefrologie, cardiologie, alte specialităţi. Dacă vom avea salarii similare să avem şi riscuri similiare", a mai spus medicul. AGERPRES

×
Subiecte în articol: protest institutul nasta