x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Protest național și grevă japoneză, la Ambulanță

Protest național și grevă japoneză, la Ambulanță

de Monica Cosac    |    02 Noi 2020   •   10:17
Protest național și grevă japoneză, la Ambulanță

Federația Națională Sindicală „Ambulanța” din România (FNSAR) a anunțat, ieri, organizarea unui protest național pentru ziua de miercuri, 4 noiembrie. În București, ambulanțierii vor picheta sediul Guvernului și, începând de joi, personalul din toate Serviciile Publice de Ambulanță vor intra în grevă japoneză pe perioadă nedeterminată. Suplimentarea cu personal și bani pentru salarii și cheltuieli sunt doar două dintre doleanțele ambulanțierilor.

 

Protestul organizat de sindicaliști se va desfășura în toate sediile centrale din Serviciile de Ambulanță Județene, între orele 10.00 și 12.00, iar în București va fi organizat în Piața Victoriei, unde un grup de 80 de protestatari va picheta sediul Guvernului.

Revendicările ambulanțierilor sunt: suplimentarea cu personal în serviciile de ambulanță; rectificarea bugetară astfel încât să se asigure drepturile salariale și cheltuielile materiale necesare pentru continuitatea activității în serviciile de ambulanță; salarizarea întregului personal din Serviciile Publice de Ambulanță, începând cu 1 ianuarie 2021, la nivelul grilei anului 2022. De asemenea, sindicaliștii cer reașezarea salarizării asistentului medical, a managerului general și al membrilor comitetului director din serviciile de ambulanță.

Totodată, sindicaliștii i-au cerut premierului o întâlnire în regim de urgență. În caz contrar, conducerea FNSAR spune că, începând de joi, personalul din serviciile de ambulanță va intra în grevă japoneză până la soluționarea favorabilă a revendicărilor menționate.

„Voi programa o întâlnire, împreună cu domnul ministru Tătaru, cu reprezentanții sindicatului din Ambulanță, pentru a lua o decizie legată de revendicările pe care le au, după întoarcerea din vizita oficială din Israel”, a fost mesajul premierului Ludovic Orban, care le-a transmis ambulanțierilor că le cunoaște solicitările.

 

Asigurarea pensiei de urmaș familiei, în cazurile de deces în rândul personalului din Serviciile de Ambulanță în lupta cu virusul SARS-CoV-2, este o altă solicitare a FNSAR.

×