Astfel că marți au ajuns doar la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală 30 de copii, dintre care doi au fost operați.
Ce este Superman Challenge
Provocarea presupune să se arunce în viteză pe brațele colegilor, care de multe ori îi scapă, uneori intenționat.
"Doi ţin aşa mâinile şi sare unul aşa...Mai mult ţin băieţii şi sar fetele ca să le poată ţine. Dacă nu cazi, probabil e distractiv, dar dacă te loveşti nu mai e". "Când sar înapoi ...atunci când cad e chiar periculos". "Fac farse, nu mai pun mâinile şi lasă copilul să cadă. N-am încercat eu, dar am văzut", spun tinerii, potrivit observatornews.ro.
"Numărul lor a crescut treptat, sâmbătă mai mulţi, duminică mai mulţi, pentru ca ieri în gardă să fi fost 20 de pacienţi. Lumea nu conştientizează în totalitate cât de serioasă este problema. Multe lucruri par hazlii şi consecinţele nu sunt cele mai simple", a declarat Alexandru Ulici, Manager Spitalul Grigore Alexandrescu.
Şi la alte spitale au ajuns elevi care s-au lovit, unii direct de la şcoală. La Spitalul Marie Curie din Capitală au ajuns 7 tineri, fete şi băieţi, de la liceele din Capitală. Nimeni nu a ramas internat, însă unii s-au ales cu fracturi serioase.
"Ieri am avut o pacienta cu fracturi la oase, antebraț bilateral și astăzi tot la fel. Majoritatea au afirmat că erau în timpul pauzelor nesupravegheați și că trendul ăsta e de o săptămână și ceva pe rețeaua asta de socializare e un challange, nu câștiga și nu pierd nimic, doar oase rupte", a declarat Anca Robu, medic pediatru.
"Vedem doar video foarte scurte și nu vedem efectele. Pare că s-au lovit, pare că au căzut dar nu vedem exact ce s-a întâmplat mai departe dacă au suferit accidentări, râdem. Ni se pare comic și de ce să nu încercăm și noi", a declarat Gabriela Maalouf, psiholog.
Psihologii îi sfătuiesc pe părinţi să stea de vorbă cu copiii şi să îi întrebe ce văd pe reţelele sociale, iar atunci când este cazul să le explice pericolul unei astfel de provocări. De altfel, Superman Challenge nu este singurul trend în urma căruia tinerii utilizatori ai platformei TitTok au ajuns la spital. Anii trecuţi, adolescenţii au fost îndemnaţi să se urce pe clădiri înalte, să prăbuşească peste ei diferite obiecte sau să-şi acopere gura şi nasul până când rămân fără aer.