x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Ce spune psihologul Liviu Chesnoiu despre bărbatul care amenință că se sinucide aruncându-se de la etaj: „Trebuia intervenit în forță!”

Ce spune psihologul Liviu Chesnoiu despre bărbatul care amenință că se sinucide aruncându-se de la etaj: „Trebuia intervenit în forță!”

11 Sep 2023   •   17:30
Ce spune psihologul Liviu Chesnoiu despre bărbatul care amenință că se sinucide aruncându-se de la etaj: „Trebuia intervenit în forță!”

Un bărbat de 56 de ani amenință că se aruncă de la etajul unui bloc din Sectorul 1 al Capitalei.

Acesta și-a înjunghiat partenera de viață chiar în fața fetiței lor de 8 ani, după ce femeia i-a spus că vrea să se despartă. La incident a fost de față și copulul unei prietene a victimei. Cele două femei au reușit să scoată copiii din apartament și să anunțe autoritățile dar concubina agresorului a ajuns la spital cu răni la gât care au necesitat intervenție chirurgicală. 

Rămas singur în apartament, acesta a început să se amennțe că se aruncă de la etaj.

"De mai bine de 11 ore, bărbatul stă la geam și amenință că se aruncă în gol. La fața locului se află polițiști și jandarmi, dar și o ambulanță. Negociatorii poliției încearcă să îl convingă pe bărbat să coboare, însă fără succes până la ora acestei relatări. 

Incidentul a început azi-noapte, de la o ceartă pe care individul a avut-o cu concubina lui. A înjunghiat-o pe aceasta în zona gâtului, de față cu copilul lor.

A venit și o prietenă de-a concubinei în ajutorul femeii, însoțită de copilul ei, astfel că scenele violente s-au întâmplat de față cu doi minori. Femeia înjunghiată a fost transportată la spital, a fost operată și se află acum în secția de Terapie Intensivă, în timp ce prietena sa a fost, și ea, rănită cu cuțitul la antebraț, însă nu se află în stare gravă", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Ana Ciuvică.

Liviu Chesnoiu, psiholog: "Trebuia intervenit în forță!"

"După părerea mea de colonel psiholog, aici iarăși este o acțiune de asta, 'heirupistă'. Păi, când aud de negociatori... trebuie să fie un singur negociator. Și nu trebuie să vorbească decât așa, foarte aproape de acest individ.

Avem de-a face aici cu violență domestică ajunsă într-o fază critică, finală. Cu victime colaterale, putem spune. Omul acesta - nu știu dacă este alcoolic, dacă este drogat, dacă are probleme psihice sau toate astea la un loc  - dacă vezi că nu poți să negociezi cu el, nu stai acolo o zi, două, trei, ci intervii în forță.

Sunt trupe specializate pentru așa ceva, iar pompierii trebuie să pună jos acolo, dacă n-au pus încă, o pernă (gonflabilă), ceva de genul acesta. Deci, asta este ideea, cu acest individ nu negociază decât un singur negociator.

Nu trebuie contrazis, nu trebuie certat, nu trebuie acuzat, trebuie să nu se intre în dialoguri contradictorii, trebuie să i se aducă apă, mâncare, ceva de genul acesta și după aceea vom vedea ce s-a întâmplat cu adevărat.

Dar, vedeți dvs. față de acești indivizi, care sunt un fel de criminali sinucigași, (trebuie) toleranță zero. Dacă noi le dăm apă moară, ați văzut că, prin mimetism, tot felul de indivizi le copiază comportamentul", a spus acesta Liviu Chesnoiu, psiholog, colonel de poliție în retragere, la antena3CNN.

Aruncare etaj

×