x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Război SMURD – Ministerul Sănătății

Război SMURD – Ministerul Sănătății

de Alice Petrescu    |    29 Mai 2017   •   13:45
Război SMURD – Ministerul Sănătății

Secretarul de stat Raed Arafat îl acuză pe ministrul Sănătăţii, Florian Budog, că nu a găsit soluţii concrete şi urgente pentru achiziţia de ambulanţe SMURD şi s-a limitat doar la declaraţii care nu reprezintă rezolvări reale ci doar întârzieri suplimentare. Arafat susţine că sistemul de urgenţă se află într-o situaţie fără precedent, care începe să pună în pericol viaţa pacienţilor.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat, la sfărșitul săptămânii trecute, la Craiova, că urmează să fie demarată procedura de achiziţie atât pentru ambulanţe, cât şi pentru dotările necesare SMURD, după ce Ministerul Sănătăţii reînnoieşte protocolul cu Ministerul Afacerilor Interne, conform noilor proceduri de achiziţie publică.

În replică,  Raed Arafat a scris pe pagina sa de Facebook  că acordul semnat în 2016 între cele două ministere, cel al Aănătăţii şi cel al Afacerilor Interne ascunde multe adevăruri şi este de fapt un anunţ al întârzierii achiziţiilor de ambulanţe pentru SMURD. Secretarul de stat a mai spus că, la revenirea din misiunea oficială pe care o are la întâlnirile ONU şi NATO din Mexic şi SUA, va explica public toate demersurile efectuate în ultimii ani în vederea achiziţiilor de ambulanţe SMURD şi modul în au fost sabotaţi în procesul de dotare a acestor servicii.

În aplanarea conflictului a intervenit şi primul ministru, Sorin Grindeanu care i-a asigurat pe cetăţeni într-un mesaj lansat pe un site de socializare că achiziția de ambulanțe este în atenția echipei sale, iar în perioada imediat următoare va purta discuţii cu ministru Carmen Dan, ministru Bodog și cu secretarul de stat Arafat în vederea clarificării acestei probleme.

Idee

 Raed Arafat susţine că rezultatul avertizărilor şi tentativelor de a găsi soluţii pentru dotarea cu ambulanţe a SMURD-ului s-a limitat doar la nivel de declaraţii ,care însă nu reprezintă soluţii , ci  întârzieri suplimentare.

Arafat acuză că SMURD este sabotat de Ministerul Sănătăţii

×