x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Recensământ 2022. Start DIFICIL al recenzării populației pe teren. În unele județe acțiunea a fost amânată

Recensământ 2022. Start DIFICIL al recenzării populației pe teren. În unele județe acțiunea a fost amânată

01 Iun 2022   •   10:08
Recensământ 2022. Start DIFICIL al recenzării populației pe teren. În unele județe acțiunea a fost amânată

Deși recenzarea populației pe teren a început pe 31 mai dar a fost amânată în unele regiuni din țară. Etapa online s-a desfășurat în perioada 14 martie - 27 mai 2022.

Printre problemele care au provocat întârzierea campaniei de recenzare sunt lipsa tabletelor în unele localități din Călărași iar în alte județe nu s-a reușit sincronizarea tabletelor cu STS. Aceasta se va realiza pe 3 mai. Probleme tehnice sunt în județe precum Călărași, Giurgiu, Ilfov.

Circa 47% din populație s-a autorecenzat online și au fost înregistrate circa 11 milioane de chestionare, dintre care 8,9 milioane de chestionare valide la nivel de persoană, respectiv 53,9% în mediul urban și 46,1% în mediul rural, ceea ce reprezintă 46,8% din populația rezidentă țintă estimată, transmite INS.  Diferența de 2 milioane de chestionare reprezintă numărul chestionarelor multiple și incomplete. 

Colectarea datelor se va efectua prin interviuri față în față, cu ajutorul tabletelor, iar chestionarul de recensământ este identic cu cel din etapa de autorecenzare.

Verificarea realizării recenzării online

Persoanele care s-au autorecenzat pot verifica dacă au completat bine formularul online, accesând un singur link. Pentru cei care nu au reușit să completeze chestionarul online, vor beneficia de vizita recenzorilor pentru a răspunde la întrebări.

AICI verificaţi dacă aţi făcut autorecenzarea cu succes şi aveţi dovada pentru o zi liberă.

 

 

×
Subiecte în articol: recensamant recenzare