x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

(P) Recomandarea săptămâni: De la biscuiți artizanali la cozonaci moldovenești, după rețeta de la mama

0
Autor: Diana Scarlat 10 Apr 2020 - 10:24
(P) Recomandarea săptămâni: De la biscuiți artizanali la cozonaci moldovenești, după rețeta de la mama
Vezi galeria foto

Multe bunătăți se fac acum acasă, dar cei care vor cozonaci moldovenești pe masa de Paști pot comanda online, pentru a li se aduce direct la ușă. Doi tineri antreprenori s-au pregătit să livreze cozonaci în toată țara, dar și alte dulciuri care satisfac multe gusturi și exigențe. La Biscuiterie se fac dulciuri atât pentru cei care caută rețete tradiționale, cu ingrediente naturale, cât și pentru vegani sau pentru cei cu intoleranță la gluten și boală celiacă. Pe lângă rețetele de la mama – la propriu – foarte multe sunt rețete originale, combinate și inventate de cei doi antreprenori. Prăjiturile și biscuiții artizanali, dar și cozonacii făcuți ca în Moldova pleacă spre toate zonele țării, mai ales în această perioadă, când cumpărăturile se fac foarte mult online.

 

Fără gluten, fără margarină, fără zahăr, fără amelioratori, cu ghimbir, cu lavandă, cu mac, biscuiți vegani și multe alte minunății dulci se pot găsi doar LaBiscuiterie.ro, fiind făcute după rețetele originale ale Anișoarei Mocanu. Anișoara și Răzvan Popa au construit un concept care vine în întâmpinarea celor care vor să poată mânca orice fel de biscuiți sau alte dulciuri artizanale cu plăcere și, eventual, fără să se îngrașe. „Povestea noastră începe cu esența naturii, care, prin bogatele ei daruri, a provocat inventivitatea noastră să combine cu măiestrie ingrediente naturale. Am creat produse care aduc un plus de armonie și bucurie interioară. Delicioasele gustări sunt gândite și realizate pentru a îmbunătăți stilul de viață, folosind siropuri și făinuri integrale, înnobilate cu arome insuflate de buchetul celor patru anotimpuri darnice. Am cooptat în echipa noastră medici nutriționiști care ne-au ajutat să echilibrăm deliciile noastre sănătoase și procurăm ingrediente de bază doar de la producători care pun pasiune din plin în ceea ce ne oferă și respectă riguros principiul ingredientelor naturale neprocesate industrial”, explică Răzvan, managerul firmei și al magazinului online https://labiscuiterie.ro/.

 

Invenție, inovație, pasiune și ingrediente naturale

Secretele rețetelor sunt dragostea pentru mâncare sănătoasă și ingredientele: făină din grâu integrală – corecție enzimatică naturală, făină din secară integrală, făină din grâu spelta, îndulcitori naturali, adică sirop din struguri natural BIO, neîncălzit, obținut prin evaporare, sirop de agave BIO cu indice glicemic scăzut. De asemenea, uleiuri din cocos presat la rece BIO, ulei din floarea soarelui și alte fructe oleaginoase, condimente naturale, fără conservanți sau aditivi, cele mai multe provenite din agricultură ecologică. „Produsele noastre sănătoase, cu o mare parte din ingrediente BIO, iau forma unei vaste varietăți de produse de patiserie, atât vegane, cât și clasice: biscuiți vegani cu diverse arome și efecte benefice medicale: biscuiți digestivi, biscuiți cu indice glicemic scăzut, pentru diabetici, cu conținut proteic ridicat, pentru sportivi, sau biscuiți fără gluten. De asemenea, mici gustări dulci și sărate, extrase din diferite zone ale globului. Nu am trecut cu vederea nici răsfățul celor iubitori de produse cu unt și ouă, respectându-le dorința de a comanda produsele tradiționale: cornulețe salon fine, cozonaci apetisanți, fără aditivi, fără amelioratori, fără margarină sau orice alt ingredient artificial, facem și pască, iar la comandă, torturi și prăjituri vegane”, mai spune antreprenorul.

 

Rețetele sunt concepute de soția mea, care a fost mereu pasionată de prepararea acestor dulciuri. Cozonacii, pasca și cornulețele artizanale sunt făcute după rețete tradiționale de la mama ei, din Moldova.

 

Răzvan Popa, manager LaBiscuiterie.ro

 

Un produs artizanal presupune ca procesul de fabricație să nu fie de serie, la scara largă. Nu folosim ingrediente artificiale care sporesc termenul de garanție sau îmbunătățesc prelucrarea aluatului. Produsele artizanale au în plus o notă de originalitate, o aromă bine definită, în care regăsim savoarea ingredientelor de calitate superioară, fără conservanți și aditivi.

 

Răzvan Popa, director LaBiscuiterie.ro

 

Cele mai căutate produse, în această perioadă, sunt cozonacii moldovenești, care se pot comanda online și ajung în toate zonele țării. Rețeta tradițională este cu umplutură de nucă, dar se pot face și comenzi personalizate, pentru cozonaci cu stafide, cu rahat, cu mac sau diverse combinații. Se pot comanda cozonaci simpli, fără niciun fel de umplutură, sau cu o combinație de ingrediente, de exemplu cacao, nucă, stafide și rahat. Cozonacii moldovenești se frământă cel puțin două ore și sunt celebri, pentru că sunt cei mai gustoși din țară. La fel este și pasca moldovenească, făcută tot după rețeta bunicii, cu multă brânză dulce și stafide.

 

Rețetă pentru „Cornulețe de salon”

Ingrediente

500 grame făină; 250 grame unt; 1 lingură de untură; 3 gălbenușuri; un vârf de sare; două plicuri de vanilie; o lingură de zahăr pudră; cât cuprinde (4-5 linguri) smântână mai grasă

Umplutura

250 grame zahăr; 250 grame nucă măcinată; 4 albușuri; două plicuri de zahăr vanilat.

„Cornulețele salon” te lasă fără cuvinte. Cu textură de foietaj, dar și fragede și pufoase, pur și simplu ți se topesc în gură. Nu poți să-ți refuzi această plăcere aromată de vanilie, unt și nucă. Pregătim un bol mare, în care vom pune toate ingredientele de la aluat (untul nu trebuie topit sub nicio formă!). Frământăm bine aluatul și, dacă mai necesită smântână, mai punem. Formăm 10 rulouri de dimensiunea unei clătite. Aluatul trebuie să stea, apoi, la frigider, timp de 20 de minute.

A trecut timpul? Scoateți rulourile din frigider și pe fiecare în parte tăiați-le în 10 bucăți. La sfârșit trebuie să aveți 100 de bucăți. Rulați-le în palme, să devină biluțe, și lucrați-le din frigider. Puteți să împărțiți și în 9 aluatul. Vor ieși cornulețe mai mari, dar sunt aspectuoase mai mici.

Umplutura: cele 4 albușuri se mixeaxă cu un praf de sare și cu zahărul adăugat pe rând. Când a devenit pufos și tare, opriți mixerul și adăugați vanilia și nuca. Amestecați ușor și așa avem umplutura pentru cornulețe.

Fiecare biluță o întindem cu sucitorul și punem o linguriță de nucă. O rulăm, dar nu prea strâns, în așa fel încât să nu curgă umplura în cuptor. Se coace la 170 de grade și mai ridicați temperatura, pe la jumătatea timpului de coacere, la 180 de grade. După ce se răcesc puțin, se pudrează cu zahăr pudră aromat cu vanilie.

Poftă bună!


 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 




VIDEO: Cîțu: „Să introduci taxe într-o perioadă în care dinamica economiei e sub potențial este sinucigaș

VIDEO: Cîțu: „Să introduci taxe într-o perioadă în care dinamica economiei e sub potențial este sinucigaș
Să introduci taxe noi sau să le crești pe cele existente într-o perioadă în care dinamica economiei e sub potențial este sinucigaș, spune premierul Florin Cîțu: „Nu cred că doar să schimbi un om se poate fa...

Cel mai tânăr român care se vaccinează: un adolescent de 16 ani

Cel mai tânăr român care se vaccinează: un adolescent de 16 ani
Un adolescent de 16 ani este programat sâmbătă pentru vaccinare, în Ploiești. Este cel mai tânăr român care se vaccinează, scrie Mediafax „Astăzi, la ora 18.00, are programare la vaccinare un...

CFR Călători introduce un nou tren de tip InterRegio de la Constanța spre București

CFR Călători introduce un nou tren de tip InterRegio de la Constanța spre București
CFR Călători anunță că introduce, începând de luni, un nou tren de tip InterRegio de la Constanța spre București. Trenul pleacă de luni până vineri din Constanța la ora 07:00 și ajunge în stația...

Ninge puternic în centrul țării, mai ales la munte în Brașov, Covasna și Harghita

Ninge puternic în centrul țării, mai ales la munte în Brașov, Covasna și Harghita
Ninge abundent pe arii extinse în centrul țării, mai ales în zonele montane din județele Brașov, Covasna și Harghita. DRDP Brașov intervine cu mai mult de 80 de utilaje dotate cu lamă și răspânditor de...

Avertizări nowcasting cod galben de vânt puternic pentru două judeţe

Avertizări nowcasting cod galben de vânt puternic pentru două judeţe
Avertizări nowcasting cod galben de vânt puternic pentru judeţele Tulcea și Cluj. Rafalele vor ajunge la 65 de kilometri la oră. Potrivit meteorologilor, în judeţul Tulcea rafalele vor depăși 55 - 65 km/h,...

Prognoză meteo pentru Capitală: Lapoviță, ninsoare și 2 grade

Prognoză meteo pentru Capitală: Lapoviță, ninsoare și 2 grade
Meteorologii au actualizat sâmbătă prognoza specială pentru București și anunță că temperaturile scad până la 2 grade. Vântul va sufla cu rafale de 45 km/h, dar va fi și lapoviţă și...

UPDATE Incendiu la Prefectura din Suceava

UPDATE Incendiu la Prefectura din Suceava
Galerie Foto UPDATE Numărul autospecialelor de stingere a fost suplimentat. La această oră intervin 18 mașini de stingere (13 din cadrul ISU și alte 5 de la serviciul voluntar pentru situații de urgență) și 5...

Incendiu într-un bloc din Rodna, Bistrița-Năsăud

Incendiu într-un bloc din Rodna, Bistrița-Năsăud
Un incendiu de proporții a izbucnit, sâmbătă, într-un bloc din Rodna, Bistrița-Năsăud. 180 de persoane au fost evacuate.   Incendiu a izbucnit la acoperișul unui bloc de locuințe din localitatea...

Avertizare METEO: Cod galben de vânt puternic pentru alte patru judeţe

Avertizare METEO: Cod galben de vânt puternic pentru alte patru judeţe
Meteorologii au emis noi avertizări nowcasting Cod galben de vânt puternic pentru judeţele Brăila, Ialomiţa, Buzău și Dolj. Potrivit meteorologilor, până la ora 11:00, în Brăila, Ialomiţa și Buzău se...

Skoda va reduce 2% din posturile administrative în 2021

Skoda va reduce 2% din posturile administrative în 2021
Producătorul auto Skoda, deținut de Volkswagen, își propune să reducă 2% din locurile de muncă administrative din Republica Cehă în 2021, relatează Reuters. Skoda, cel mai mare exportator din Republica...

Volumele de tranzacţionare înregistrate în piaţa criptomonedelor au ajuns la 2.700 mld. dolari

Volumele de tranzacţionare înregistrate în piaţa criptomonedelor au ajuns la 2.700 mld. dolari
Volumele de tranzacţionare înregistrate în piaţa criptomonedelor au crescut cu 17% în februarie 2021, într-o febră alimentată şi de pariul pe care l-a făcut Elon Musk pe bitcoin, cu 1,5 miliarde de dolari din...

USR PLUS a decis propunerea pentru poziția de membru CNA: Mircea Toma

USR PLUS a decis propunerea pentru poziția de membru CNA: Mircea Toma
USR PLUS îl susține pentru poziția de membru în cadrul CNA pe Mircea Toma, secondat de Dan Radu ca supleant. Ambele nominalizări au avut la bază profesionalismul și integritatea pe care le-au dovedit de-a...

Noua listă a statelor cu risc epidemiologic

Noua listă a statelor cu risc epidemiologic
Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat lista statelor și zonelor considerate ca fiind cu risc crescut epidemiologic. Statele și zonele de risc epidemiologic din noua listă sunt: Cehia, San...

CNSU reglemetează studiile cu prezență fizică pentru elevii din ani terminali

CNSU reglemetează studiile cu prezență fizică pentru elevii din ani terminali
CNSU a decis ca este permisă continuarea studiilor cu prezență fizică la școală pentru elevii din anii terminali, în condițiile stabilite prin ordin comun al ministrului educației și al ministrului...

Primul centru de testare COVID-19 dintr-un aeroport din România, deschis la Otopeni

Primul centru de testare COVID-19 dintr-un aeroport din România, deschis la Otopeni
Centrul va fi amplasat pe aeroportul Internațional Henri Coandă din Otopeni unde i-a fost alocat un spațiu special, prevăzut și cu o ușa anti-foc. Călătorii care se vor testa acolo vor primi rezultatul în cel mu...
Serviciul de email marketing furnizat de