x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Reguli pentru porcii din gospodării. Obligațiile micilor crescători

Reguli pentru porcii din gospodării. Obligațiile micilor crescători

de Redacția Jurnalul    |    03 Noi 2023   •   14:30
Reguli pentru porcii din gospodării. Obligațiile micilor crescători
Sursa foto: Hepta

Noi reguli vizează persoanele care vor să crească porci în propria gospodărie. Acestea vizează controlul extinderii pestei porcine.

Noi reguli pentru românii care au porci în gospodărie. Obligațiile pe care trebuie să le respecte micii crescători

Astfel că românii care vor să cumpere porci pentru sărbătorile de iarnă vor trebui să-i declare la primăriile de care aparțin și să amenajeze, la intrarea și ieșirea din coteț, spații pentru dezinfectare.

De asemenea, porcii trebuie ținuți în spații bine delimitate, astfel încât să nu intre în contact cu animale din alte gospodării ori cu animale sălbatice.

Persoanee care vor să crească porci trebuie să amenajeze spații pentru dezinfectarea mâinilor și încălțămintei, care trebuie să fie folosită doar pentru coteţ.

Fiecare animal trebuie să fie înregistrat în Registrul agricol la primărie, medicii veterinari urmând să controleze fiecare exploatație.

Ordonanța care reglementează acest sector a intrat deja în vigoare, prevede ca furajele cu care sunt hrănite animalele să fie ținute în spații protejate, la fel și paiele folosite ca așternut.

Autoritățile mai precizează că porcul pentru Crăciun poate fi cumpărat numai din ferme autorizate și nu din gospodăriile altor oameni.

Măsurile sunt luate pentru a opri extinderea pestei porcine, în condițiile în care România a ajuns pe locul doi în Europa la numărul de focare, potrivit stirileprotv.ro.

×
Subiecte în articol: porci gospodarie pesta porcina