x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Riscurile unui cutremur puternic în România. Specialist INFP: "În acest moment..."

Riscurile unui cutremur puternic în România. Specialist INFP: "În acest moment..."

de Redacția Jurnalul    |    04 Dec 2023   •   20:15
Riscurile unui cutremur puternic în România. Specialist INFP: "În acest moment..."

Cutremurul de noaptea trecută a avut magnitudinea de 4,8 grade pe scara Richter și s-a produs în zona Vrancea. Seismul s-a simțit și în Capitală.

Acesta s-a produs puțin după miezul nopții, la 140 km adâncime, și l-au resimțit locuitori din mai multe orașe din țară, mai ales cei care stau în clădiri înalte.  Nu sunt pagube materiale. 

Mihai Diaconescu, specialist INFP, spune  care sunt motivele de îngrijorare cu privire la apariția unui cutremur puternic în România. 

”Cutremurele acestea fac parte din seismicitatea de fond a zonei Vrancea, nu au nimic extraordinar în ele, nici ca magnitudine, nici ca adâncime, nici ca formă de manifestare. Deci nu trebuie să ne mire sau să ne punem probleme”, a explicat acesta.

El mai afirmă că, ”din păcate, nu există nicio metodă pentru a stabili magnitudinea unui viitor cutremur nici la noi în țară, și nici pe plan internațional”. 

Mihai Diaconescu îi sfătuiește pe români să nu intre în panică. 

”În acest moment nu există motive de îngrijorare suplimentare față de cele pe care trebuie să le avem în pregătirea populației pentru un eventual viitor cutremur major, pentru pregătirea instituțiilor care trebuie să intervină în asemenea situații”, a mai spus el, potrivit antena3CNN.

 

×
Subiecte în articol: cutremur seism infp vrancea