x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social România, pe primul loc în UE la decesele provocate de accidentele rutiere. Titi Aur: "Sunt tragedii enorme. Societatea s-a obişnuit şi acceptă tacit acest sânge pe şosea, şi sistemul nu face nimic"

România, pe primul loc în UE la decesele provocate de accidentele rutiere. Titi Aur: "Sunt tragedii enorme. Societatea s-a obişnuit şi acceptă tacit acest sânge pe şosea, şi sistemul nu face nimic"

de Redacția Jurnalul    |    04 Mai 2023   •   16:45
România, pe primul loc în UE la decesele provocate de accidentele rutiere. Titi Aur: "Sunt tragedii enorme. Societatea s-a obişnuit şi acceptă tacit acest sânge pe şosea, şi sistemul nu face nimic"

Deși România se află pe primul loc în UE la decesele provocate de accidentele rutiere, autoritățile nu iau măsuri serioase pentru prevenirea lor.

"Sunt tragedii enorme. Din păcate, nu se face nimic în această zonă. Ministerul Transporturilor se opune unei legi existente, nu vor să facă norme. Nu ar trebui să avem accidente cu transport în comun. Sau ar putea să fie doar în cazuri excepţionale, când se întâmplă ceva natural, că mai cade un copac, se rupe şoseaua ceva. Dar nu e normal să ai planul roşu activat în trei zile consecutiv şi să nu se întâmple nimic. Iar cel mai grav lucru care se întâmplă acum este că autorităţile nu mai reacţionează la chestia asta. 

Imaginaţi-vă că ar fi un accident la o fabrică, la o întreprindere, unde ar muri doi oameni şi ar fi nişte accidentaţi, de la vreo explozie. De la ministru la reprezentanţi locali, la membri de Guvern, la presă locală, presă naţională, etc, ar merge acolo, pentru că moare un om şi au mai fost doi-trei accidentaţi. Dar dacă în faţa întreprinderii ar fi un accident cu doi-trei morţi, ar fi o ştire foarte scurtă în presa locală. 

Societatea s-a obişnuit şi acceptă tacit acest sânge pe şosea, aceste crime, şi sistemul nu face nimic", a spus Titi Aur, expert în conducere defensivă şi fost pilot de raliuri, la DC Conducem.

În perioada 1ianuarie-9 aprilie 2023 au murit 83 de persoane în 183 de accidente rutiere grave. Unul din 5 accidente este provocat de viteza excesivă. 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Titi Aur accidente rutiere decese