x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social România s-a cutremurat în această dimineaţă. Seismul s-a produs la doar 17 kilometri adâncime, în Vrancea

România s-a cutremurat în această dimineaţă. Seismul s-a produs la doar 17 kilometri adâncime, în Vrancea

26 Aug 2017   •   10:05
 România s-a cutremurat în această dimineaţă. Seismul s-a produs la doar 17 kilometri adâncime, în Vrancea

Un nou cutremur s-a produs, astăzi, în județul Buzău, în zona seismică Vrancea, potrivit Institutului Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul, cu magnitudinea de 2 grade pe scara Richter, s-a produs la ora 2:15, la numai 17 kilometri adâncime.

Cutremurul s-a produs în apropierea orașelor Râmnicu Sărat (40km), Buzău (42km), Odobești (43km), Nehoiu (49km) şi Focșani(52km).

Cel mai puternic seism din ultima perioadă a avut loc pe 2 august și a avut o magnitudine de 4,9 pe scara Richter, producându-se în județul Buzău, la o adâncime de 132 de kilometri.

Un cutremur de 8,1 grade este posibil în România!

La începutul lunii august, directorul INFP, Constantin Ionescu, a declarat în exclusivitate pentru Observator că a fost realizată o hartă specială a Bucureştiului, din punct de vedere seismic. 

"La noi, până la realizarea acestei hărţi, cutremurul maxim posibil a fost de 7,8 grade. În urma ultimelor cercetări pe care le-am făcut am reconsiderat cutremurul maxim posibil la 8,1 grade Richter. Vrancea poate să producă un astfel de cutremur", a spus Ionescu.Observator.Tv

×
Subiecte în articol: cutremur