x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social România trece la ora de vară

România trece la ora de vară

29 Mar 2019   •   08:36
România trece la ora de vară

Ultima duminică a lunii martie aduce cu sine schimbarea de la ora de iarnă la cea de vară. Mai exact, în noaptea de 30 spre 31 martie, românii îşi vor da ceasurile cu o oră înainte.

Până în anul 2021, România, la fel ca şi restul statelor Uniunii Europene, trebuie să decidă dacă va rămâne permanent la ora de vară sau la ora de iarnă. Dacă ora de iarnă prezintă dezavantaje pentru cei care merg la serviciu sau la şcoală la primele ore ale dimineţii, opinia majoritară a specialiştilor este că ora de vară este de preferat.

În cazul României, o hotărâre în acest sens va depinde mai mult de decizia celorlalte state europene, fiind în interesul economic al ţării noastre să nu existe un decalaj de fus orar prea mare faţă de celelalte state. De altfel, în Parlamentul României se află încă de anul trecut o propunere legislativă pentru renunţarea la ora oficială de vară. Astfel, dacă va fi aprobată, ţara noastră va rămâne tot timpul la ora de iarnă. Marea majoritate a experţilor susţin însă adoptarea orei de vară pe motiv că e de preferat să crească timpul de lumină după-amiaza şi seara.

×
Subiecte în articol: ora de vara