x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Situație dramatică în România. Pe ultimele locuri în UE la speranța de viață

Situație dramatică în România. Pe ultimele locuri în UE la speranța de viață

de Redacția Jurnalul    |    08 Apr 2024   •   13:30
Situație dramatică în România. Pe ultimele locuri în UE la speranța de viață

Situația este dramatică pentru românii deoarece speranța de viață în țara noastră este mult sub media europeană. Iar motivele se regăsesc în alimentație și sistemul sanitar.

Astfel că românii trăiesc mai puţin cu 8 ani decât spaniolii, suedezii sau italienii.

Desigur, speranța de viață a românilor a crescut, în medie, de peste două ori în ultimul secol. De la 36 de ani, în anii 1900, la 69 de ani după Revoluţie, şi acum trăim  peste 75 de ani. 

Însă România nu ține pasul cu celelalte state din Europa, având a treia cea mai scăzută speranță de viață de pe vechiul continent, înainte de Bulgaria şi Letonia.

De asemenea, femeile trăiesc, în medie, cu 7 ani mai mult decât bărbații. Desigur, femeile beau și fumează de trei ori mai puțin decât bărbații și au mai multă grijă de kilogramele în plus. 

Totodată, 80% dintre români amână vizita la medic însă 73% declară că sunt sănătoși. Românul care a fost, până în 2020, cea mai vârstnică persoană de pe planetă, a trăit până la 111 ani și spune că munca, dragostea familiei și cumpătarea sunt secretele longevității, potrivit observatornews.ro.

 

×
Subiecte în articol: romani viata longevitate