x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social S-au făcut teste ADN în valoare de 500 de dolari pentru a determina cine a furat un iaurt de 2 dolari

S-au făcut teste ADN în valoare de 500 de dolari pentru a determina cine a furat un iaurt de 2 dolari

04 Dec 2018   •   20:59
S-au făcut teste ADN în valoare de 500 de dolari pentru a determina cine a furat un iaurt de 2 dolari

O femeie a fost acuzată de furt în Taiwan după ce și-a însușit iaurtul colegei sale de cameră. În urma incidentului, ea a fost identificată cu ajutorul unui test ADN, conform BBC.

Hoața, căreia nu i se poate da numele, împărțea o casă studențească cu alte cinci femei de la Universitatea de Cultură din China.

Una dintre colege a descoperit luna trecută că o băutură de nici 2 dolari pe care o cumpărase i-a fost consumată fără acordul său. A găsit sticla de iaurt în coșul de gunoi și i-a cerut vinovatei să recunoască.

Când nimeni nu a recunoscut, victima a dus ambalajul la poliție și le-a cerut să investigheze cazul.

Pentru că sticla era prea udă ca să se mai poată lua amprente, proprietara iaurtului a dorit un test ADN.

Fiecare test a costat în jur de 100 de dolari, bani proveniți din taxe. Așadar, oamenii din zonă s-au enervat din cauza banilor prăpădiți pe o asemenea investigație.

Un localnic pe nume Liu a spus despre acest caz: „Este o irosire a resurselor societății. Dacă eram polițist, i-aș fi cumpărat un iaurt pentru a o despăgubi”.

Un polițist local a spus că acest caz este ca și cum „ai trage cu tunul în păsări – nu se aliniază cu principiile proporționalității!”.

 

×
Subiecte în articol: test ADN hoata China