x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social SANITAS cere demisia 'de onoare' a ministrului Muncii, Dragoş Pîslaru

SANITAS cere demisia 'de onoare' a ministrului Muncii, Dragoş Pîslaru

04 Noi 2016   •   17:23
SANITAS cere demisia 'de onoare' a ministrului Muncii, Dragoş Pîslaru

Federaţia SANITAS îi solicită ministrului Muncii, Dragoş Pîslaru, să îşi dea demisia "de onoare" şi să îşi ceară scuze faţă de angajaţii din sistemul de sănătate şi de asistenţă socială, se arată într-o scrisoare deschisă a organizaţiei remisă, vineri, AGERPRES

"Respectaţi cadrele medicale şi spuneţi adevărul domnule ministru! Domnule ministru al Muncii, negociem încă de la înscăunarea dumneavoastră la ministerul pe care îl conduceţi şi astăzi, am dat dovadă de bună-credinţă, am încercat să găsim soluţii, dar de fiecare dată, după discuţiile purtate, am constatat că dumneavoastră nu v-aţi respectat întocmai promisiunile. V-am invitat în mijlocul nostru să luaţi pulsul federaţiei şi să discutaţi cu oamenii din ţară care sunt ancoraţi la realitatea în care angajaţii din sistemul sanitar şi de asistenţă socială îşi desfăşoară activitatea şi aţi văzut care sunt opiniile şi doleanţele lor. De bună-credinţă, am organizat un program de acţiuni sindicale care vă permitea să veniţi cu soluţii astfel încât greva generală să nu fie declanşată. Considerăm că am urmat toţi paşii prevăzuţi de legislaţia în vigoare până la declanşarea grevei generale. Şi răspunsul dumneavoastră? Am atras cadrele medicale într-un demers abject şi cerem pomeni, noi, cei care veghem la sănătatea populaţiei?", se arată în scrisoarea adresată ministrului. 

Federaţia SANITAS spune că ministrul foloseşte expresiile "vom găsi soluţii" sau "nu există banii necesari", iar cadrele medicale trebuie să mai aştepte. 

"Abject este modul în care dumneavoastră trataţi angajaţii sistemului sanitar şi de asistenţă socială. Abject este că aţi tergiversat luarea unor decizii concrete şi corecte pentru cadrele medicale. Abject este modul în care dumneavoastră minţiţi acest popor şi vă ascundeţi în spatele unor scuze care nu au nicio bază reală. Abject este modul în care v-aţi folosit de buna noastră credinţă şi aţi lăsat impresia că o să găsiţi toate pârghiile legale pentru a da curs solicitărilor membrilor noştri. Abject este să spuneţi că 'este ilegal să creşti salarii cu mai puţin de 180 de zile înainte de alegeri' şi tot abject este ca dumneavoastră să cunoaşteţi cererile angajaţilor din Sănătate înainte de apariţia de OUG nr. 43 şi să nu le daţi curs. Colegul dumneavoastră, ministrul Sănătăţii, ne-a dat în judecată şi este dreptul domniei sale. Însă va da în judecată toate cadrele medicale care vor renunţa să îşi desfăşoare activitatea dacă nu se iau măsurile corespunzătoare? O să fie aceştia hăituiţi aşa cum se întâmplă cu Federaţia SANITAS şi o să îi acuzaţi de afiliere politică? Sau pur şi simplu nu contează dacă pacienţii vor fi trataţi sau nu în condiţii corespunzătoare? În toate negocierile purtate, folosiţi expresiile "vom găsi soluţii" sau "nu există banii necesari", iar cadrele medicale trebuie să mai aştepte", menţionează sursa citată. 
AGERPRES

×
Subiecte în articol: dragos pislaru