x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Şase din zece angajaţi vor primi prime de Crăciun

Şase din zece angajaţi vor primi prime de Crăciun

de Theodora Şutiu    |    05 Dec 2018   •   09:19
Şase din zece angajaţi vor primi prime de Crăciun
Sursa foto: adi_negrescu

Sărbătorile de iarnă au devenit foarte importante în ultimii ani pentru majoritatea companiilor din România. Şase din zece angajatori vor acorda prime de sărbători, iar peste 65% dintre ei se gândesc să organizeze petreceri tematice, arată rezultatele unui sondaj realizat de firma de consultanţă Frames.

Peste 70% dintre cei 500 de respondenţi care au participat la sondaj consideră că aceste evenimente speciale influenţează pozitiv viaţa companiilor pe termen lung. ,,Petrecerea de Crăciun a devenit un must-have. La restaurant, în club, la birou sau într-o destinație turistică, indiferent de locație, tot mai mulți investitori au înțeles importanța acestui tip de socializare pentru soliditatea echipei și pentru fidelizarea acesteia. Petrecerea de Crăciun este momentul bilanțului, este momentul în care se acordă premii, angajații primesc cadouri sau își fac surprize reciproc – în genul Secret Santa”, afirmă Adrian Negrescu, managerul Frames.

Primele, aproape nelipsite

Dincolo de evenimentele festive, sondajul a atins şi subiectul primelor de Crăciun. Dintre angajatorii care au declarat că vor da bani în plus la finalul anului angajaţilor, 60% au răspuns afirmativ, 23% au indicat răspunsul ,,posibil’’, în timp ce 17% au răspuns negativ sau au refuzat să se pronunțe. ,,Analizând domeniile unde se vor acorda prime de Sărbători, reiese faptul că retailul și sectorul de stat sunt în prim-plan. Dincolo de mediul bugetar, unde decizia este administrativă, în retail este rezultatul unui an excelent de vânzări. Este interesant și faptul că pe lista celor care vor acorda prime de Sărbători se află și firme care au nu au avut performanţe în 2018, semn că fidelizarea și motivarea angajaților sunt prioritare”, afirmă expertul Alexandru Bălțat.

Întrebați ce alte forme de premiere vor implementa în această perioadă, altele decât primele de Sărbători, mai mult de jumătate dintre angajatori au indicat coșurile de produse tradiționale de Crăciun. Pe lista beneficiilor se mai află şi bilete gratuite la evenimente și spectacole, vouchere la diverși retaileri, traininguri, participări la conferințe, vacanțe sau călătorii.

Fidelizarea angajaților rămâne cheia de boltă a activității de HR și în 2019. Să îți motivezi echipa, să le oferi cele mai bune condiții de muncă, să îi determini prin prime și surprize de orice fel să performeze– sunt elementele esențiale pe care trebuie să le ia în calcul orice companie

Alexandru Bălțat, expert HR


 

×
Subiecte în articol: cadouri sarbatori