x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Serviciile publice scapă de rectificarea bugetară

Serviciile publice scapă de rectificarea bugetară

27 Iun 2019   •   12:09
Serviciile publice scapă de rectificarea bugetară

Consiliul General al Municipiului București s-a întrunit ieri pentru a discuta diminuarea bugetului Primăriei Capitalei cu 608,5 milioane de lei, în condițiile în care Ministerul Finanțelor Publice a tăiat 25% din fondurile alocate instituției.

Cu toate astea, edilul general, Gabriela Firea a dat asigurări că serviciile publice, furnizarea agentului termic, transportul public, școlile, cele 10 spitale pe care la are în administrare nu vor fi afectate. Printre bugetele vizate se află cele pentru salariile angajaților.

În schimb. va crește bugetul pentru Administrația Spitalelor și a Serviciilor Medicale (ASSMB) cu 51 milioane de lei, precum și subvenția pentru termoficare cu 162 milioane de lei. Totodată, PMB a cerut Ministerului de Finanțe ca la rectificarea bugetară din august să i se aloce 800 milioane de lei.

Însă consilierul general PNL, Ciprian Ciucu crede că până la sfârșitul anului primăria va ajunge în incapacitate de plată, mai ales din cauza înființării a circa 95 de societăți în subordinea primăriei.

 

×