x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Sibiu: Naştere de tripleţi la maternitatea SCJU, prima după 2013

Sibiu: Naştere de tripleţi la maternitatea SCJU, prima după 2013

08 Sep 2016   •   14:45
Sibiu: Naştere de tripleţi la maternitatea SCJU, prima după 2013
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

O naştere de tripleţi a avut loc joi, în cadrul maternităţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, operaţia decurgând în condiţii bune. 

Potrivit unui comunicat transmis joi de reprezentanţii unităţii medicale, copiii sunt primii tripleţi născuţi la maternitatea SCJU Sibiu din anul 2013 încoace. 

"Aceasta s-a realizat prin operaţie cezariană efectuată de către Dr. Ioan - Olimpiu Mureşan, medic primar specialitatea obstetrică-ginecologie. Naşterea s-a realizat prematur datorită ruperii membranelor. Operaţia a decurs în condiţii foarte bune. Cei trei nou-născuţi, doi băieţi şi o fată, au fost aduşi pe lume de o femeie de 28 de ani din judeţul Braşov", precizează comunicatul SCJU. 

Cei trei s-au născut la orele: 10,40 un băiat de 1.560 grame, 10,42 o fată de 1.400 grame şi 10,46 un băiat de 1.360 grame. 

Tripleţii vor rămâne internaţi în cadrul Compartimentului de Terapie Intensivă Neonatală sub supraveghere de specialitate, atât timp cât va fi nevoie, se mai afirmă în anunţul unităţii medicale. 

Maternitatea SCJU Sibiu este una dintre cele mai moderne din România, după ce a traversat un proces complex de reabilitare şi modernizare în valoare de aproape 26 de milioane de lei, încheiat integral în 2015. Acesta a fost gestionat de Ministerul Sănătăţii printr-un program de finanţare de la Banca Mondială şi Banca Europeană de Investiţii. AGERPRES

×