x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Situație DIFICILĂ a femeilor din România. 76% dintre acestea nu au timp de odihnă și relaxare. Doar 14% împart treburile casnice în cuplu

Situație DIFICILĂ a femeilor din România. 76% dintre acestea nu au timp de odihnă și relaxare. Doar 14% împart treburile casnice în cuplu

27 Apr 2022   •   16:23
Situație DIFICILĂ a femeilor din România. 76% dintre acestea nu au timp de odihnă și relaxare. Doar 14% împart treburile casnice în cuplu

Româncele nu au timp suficient pentru relaxare sau cultivarea pasiunilor. 76% dintre acestea nu au timp suficient pentru odihnă și relaxare. În schimb, le place să gătească și să facă curat și doar 7% nu gătesc deloc. Totodată, doar 14% împart treburile casnice în cuplu, arată un studiu realizat de Morphy Richards.

Circa 76% dintre femeile din România consideră că nu au suficient timp liber pentru odihnă și relaxare. Dintre acestea, 44% dedică o oră sau mai puțin pe zi exclusiv relaxării, preferând vizionarea filmelor și serialelor, mers la sală, citit, plimbare în natură, ieșiri cu prietenii.

În ceea ce privește orele necesare de somn pentru o viață sănătoasă, doar 16% au declarat că reușesc să doarmă între 7 și 9 ore pe noapte, necesarul recomandat pentru un somn sănătos al unui adult.

Totodată, 50% dintre românce dedică peste 5 ore pe săptămână curățeniei și doar 1,93% au declarat că nu se ocupă de menținerea curățeniei în casă, pentru că au ajutor.

Chestionarul, a fost realizat pentru a identifica modurile în care româncele se raportează la odihnă și confirmă că româncele sunt cele care își însușesc o mare parte din responsabilitățile casnice și caută moduri de a-și ușura munca „invizibilă” precum gătitul, curățenia sau îngrijirea copiilor.

În ceea ce privește timpul dedicat gătitului și pregătirii meselor, jumătate din respondenți au declarat că aleg să combine gătitul o dată pe săptămână cu mâncatul în oraș, în familie și doar 7% este ponderea celor care nu gătesc deloc.

Când vine vorba de responsabilitățile casnice în cuplu, doar 14% împart programul de curățenie cu partenerul.

Momentele zilei pe care româncele le dedică relaxării sunt variate, majoritatea 34% considerând servirea cafelei de dimineața momentul lor de liniște, în care nu sunt solicitate. Un procent asemănător dintre respondenți declară că reușesc să își dedice timp pentru divertisment și relaxare doar seara, după programul de muncă.

O descoperire interesantă este faptul că 90% românce nu consideră pauza de masă de la birou un moment de relaxare, iar o pondere de 17% declară că reușesc să se relaxeze și să se odihnească doar atunci când dorm.

×
Subiecte în articol: femei