x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Socializarea pe internet îi transformă pe adolescenţi în abstinenţi din punct de vedere sexual (studiu)

Socializarea pe internet îi transformă pe adolescenţi în abstinenţi din punct de vedere sexual (studiu)

24 Sep 2016   •   20:05
Socializarea pe internet îi transformă pe adolescenţi în abstinenţi din punct de vedere sexual (studiu)

Un studiu realizat de oameni de ştiinţă de la Universitatea din Glasgow, Scoţia, a relevat faptul că persoanele cu vârste între 16 şi 21 de ani au devenit atât de absorbite de internet încât au din ce în ce mai rar relaţii sexuale, în comparaţie cu generaţiile precedente. În plus, unul din trei tineri este abstinent din punct de vedere sexual, informează Mail Online. 

Deşi s-ar putea crede că niciodată nu a fost mai uşor pentru oameni să-şi găsească partenerul potrivit, odată cu apariţia mediului online, se pare că dezvoltarea tehnologiei are efectul invers. În cadrul cercetării, oamenii de ştiinţă au realizat interviuri, timp de câte o oră, cu 2.300 de persoane pentru a afla care este starea amoroasă a scoţienilor. Peste o treime dintre cei chestionaţi au declarat că au căutat ajutor specializat în ceea ce priveşte viaţa lor intimă, în ultimul an. Atât persoanele de sex masculin, cât şi cele de sex feminin, au susţinut că lipsa de interes pentru sex a fost principala cauză a problemei. 

Procentul de tineri care se abţin de la sex - de 28% - este de aproape două ori mai mare decât în Statele Unite, mai arată sursa citată. 

În lucrarea publicată în ''Journal of Adolescent Health'', cercetătorii avertizează că pornografia îi împiedică pe tineri să aibă o relaţie sexuală determinându-i să aibă ''aşteptări nerealiste şi dăunătoare''. 

În plus, experţii dau vina pe ''efectul Facebook'' pentru că din ce în ce mai mulţi tineri preferă să socializeze în mediul online decât faţă în faţă. În raport se mai arată că se acordă prea puţină atenţie ''problemelor pe care le au tinerii la nivel sexual''.AGERPRES

×