Manager de spital, despre cum să nu mai existe cămine ale groazei: „Închideţi robinetul cu bani daţi pe minciuni! Nu corespunzi condițiilor asumate, nu primești bani”
„Rezolvarea problemelor urgent şi durabil stă în capacitatea autorităţilor de a regla robinetul cu bani”, afirmă Alina Ion pe Facebook.
„Schimbarea regilor, bucuria nebunilor. Știți zicala asta, da? Nu e nouă. Nouă e doar bucuria la fiecare schimbare a miniștrilor, dacă tot nu mai avem regi.Întrebarea e ce facem după ce schimbăm miniștrii? Se schimbă în bine situația peste noapte? Se rezolvă pocnind din degete toate problemele? Sau ne e și mai greu, pentru că orice nou venit are nevoie de timp pentru a se acomoda cu ministerul, cu instituțiile și oamenii din subordine?”, a scris aceasta.
Ea spune că „nu le plânge de milă” celor care îşi pierd funcţiile, adugând că „îi cunosc bine pe politicieni, știu cât de «preocupați» sunt de soarta noastră și de conturile lor” însă soluția pentru îngrijirea persoanelor vârstnice și a celor cu dizabilități este una „punctuală, simplă şi aplicabilă imediat”.
„Instituțiile publice care finanțează centrele pentru îngrijiri paliative să achite facturile doar în următoarele condiții:
1. În fiecare lună, azilul să prezinte finanțatorului un dosar cu numărul persoanelor angajate.
2. Finanțatorul să verifice în REVISAL și ITM dacă angajații sunt reali sau fictivi. Dacă azilul figurează cu un număr mai mic de angajați, finanțatorul să facă plata corespunzător numărului de angajați.
3. Azilul să prezinte finanțatorului facturile cheltuielilor efectuate – hrană, utilități, medicamente, echipamente medicale, consumabile pentru îngrijirea pacienților
Nu e greu. Este nevoie doar de verificări din birou, fără spectacole mediatice. Ieftin și eficient. Nu corespunzi condițiilor asumate, nu primești bani.
Ia să vedeți ce repede se vor conforma toți cei care au învățat să facă bani frumoși de pe urma suferinței celor ce nu se pot îngriji singuri”, a explicat managerul Spitalului „Sfântul Sava”.
Manager spital camine varstnici