x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Spital oncologic pediatric, ridicat de un ONG

Spital oncologic pediatric, ridicat de un ONG

de Monica Cosac    |    08 Dec 2017   •   14:04
Spital oncologic pediatric, ridicat de un ONG

Lucrările pentru construirea primului spital de oncologie şi radioterapie pediatrică din România au început şi se estimează că vor dura un an, au anunţat, ieri, reprezentanţii Asociaţiei Dăruieşte Viaţă. Noul spital va fi ridicat în curtea Spitalului „Marie Curie” din Bucureşti şi ar putea fi complet funcţional în 2019.

Potrivit reprezentanţilor asociaţiei, au fost obţinute avizele şi s-a dat startul lucrărilor de construcţie, care se estimează că se vor încheia în noiembrie 2018. Clădirea va avea 8.000 mp, desfăşuraţi pe subsol, parter şi trei etaje pentru Oncologie şi Radioterapie, care vor fi complet utilate şi mobilate, conform celor mai moderne standarde. Vor fi 52 de paturi în Secţia de Oncologie pentru internare continuă, 10 paturi pentru secţia de Chirurgie Oncologică, 25 paturi în Departamentul Ambulator, 10 Camere Sterile, un compartiment pentru Radioterapie, săli pentru activităţi educaţionale şi recreere, bibliotecă şi cinema. Foarte important, părinţii vor avea paturi lângă paturile copiilor, pentru a putea sta cu ei în spital, în condiţii civilizate.

În opinia sa, Deşi în tratarea micilor pacienţi este important ca toate serviciile medicale să fie în acelaşi loc, reprezentanţii asociaţiei spun că, în prezent, în România, nu există un centru de tratare a copilului bolnav de cancer care să beneficieze de toate serviciile necesare: servicii de terapie intensivă, chirurgie, radioterapie şi chimioterapie.

Investiţia în noul spital este estimată la 8.000.000 de euro, iar Asociaţia Dăruieşte Viaţă a strâns aproape jumătate din sumă printr-o campanie de strângere de fonduri pornită din anul 2015.

 

 

 

×
Subiecte în articol: spital oncologic pediatric