x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Spitalul Bagdasar-Arseni va prelua o parte din curtea Spitalului Obregia

Spitalul Bagdasar-Arseni va prelua o parte din curtea Spitalului Obregia

24 Ian 2020   •   14:14
Spitalul Bagdasar-Arseni va prelua o parte din curtea Spitalului Obregia

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) ar putea decide să dea în folosinţă Spitalului Bagdasar-Arseni o parte din curtea Spitalului Obregia până la finalizarea reabilitării Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU), un proiect de hotărâre pe această temă regăsindu-se pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de miercuri, 29 ianuarie.

"Se aprobă darea în folosinţă gratuită Spitalului Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni a terenului în suprafaţă de 2246,73 mp ce reprezintă parte din curtea imobilului 'Spitalul Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Alexandru Obregia' situat în Şos Berceni nr. 10, sector 4, imobil ce aparţine domeniului public al Municipiului Bucureşti.Terenul va fi folosit de către Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni în vederea asigurării circuitelor funcţionale ale acestui spital şi executării unui spital de campanie pentru relocarea Unităţii de Primiri Urgenţe ce urmează a fi reconfigurată şi reamenajată", prevede proiectul de hotărâre.

Darea în folosinţă gratuită a terenului se acordă pentru o durată de 3 ani, cu posibilitatea de prelungire, cu acordul Spitalului "Prof. Dr. Alexandru Obregia", până la realizarea lucrărilor la UPU.

Cheltuielile cu privire la executarea spitalului de campanie vor fi suportate de către Sectorul 4, iar cele necesare funcţionării revin Spitalului Bagdasar-Arseni.

La finalul perioadei de folosinţă gratuită a terenului, Spitalul Bagdasar-Arseni are obligaţia să-l readucă la forma şi starea iniţială, cheltuielile urmând a fi suportate de Sectorul 4, iar ulterior să-l predea Spitalului "Prof. Dr. Alexandru Obregia".

Schimbarea destinaţiei terenului, precum şi nerespectarea termenelor şi condiţiilor, duce la abrogarea hotărârii CGMB, stipulează proiectul.

Potrivit referatului de aprobare al proiectului, Spitalul Bagdasar-Arseni a solicitat printr-o adresă darea în folosinţă gratuită a terenului, având în vedere că UPU este "în stare de degradare", aceasta urmând a fi reconfigurată, reamenajată şi extinsă. Pentru realizarea acestui obiectiv de investiţii este necesar ca UPU să fie relocată într-o construcţie temporară. Amplasarea acestei construcţii temporare nu se poate realiza pe terenul aferent Spitalului Bagdasar Arseni, fără a perturba grav circuitul ambulanţelor şi aprovizionarea acestui spital. Soluţia identificată de unitatea spitalicească a fost aceea de a folosi o parte din curtea Spitalului "Prof. Dr. Alexandru Obregia".

Acest teren va fi folosit de Spitalul Badgdasar-Arseni pentru asigurarea circuitelor funcţionale ale acestuia şi ale UPU ce aparţine acestei unităţi, precum şi pentru executarea unui spital de campanie necesar până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a spaţiului actual al UPU.

Spitalul "Prof. Dr. Alexandru Obregia" agreează soluţia de acordare a dreptului de folosinţă temporară a terenului necesar pentru relocarea UPU a Spitalului Bagdasar-Arseni, pentru o durată de 3 ani, cu posibilitatea prelungirii cu acordul Spitalului Obregia, se mai arată în referatul de aprobare a proiectului.

AGERPRES 

×
Subiecte în articol: spital bagdasar spital obregia